Згідно зі статистикою, третину своєї життя людина проводитиме на роботі, а багато перебиваються перекушуваннями, що шкідливо для здоров’я.

Фахівці радять ранок починати зі завтраку. Саме завтрак заряджає енергією на весь день. Він не тільки насититиме організм питательними речовинами, а й дозволить уникнути переїдання протягом дня.

Збираємо обід із собою

Дешевизна та швидкість приготування супів та каш з пакетиків, робить їх дуже популярною офісною стравою. Але вони практично не містять поживних речовин, зате шкідливих – хоч відбавляй.

Протягом дня наш організм зазнає стадії підйому з найбільшою активністю та занепадом. Їжа, яка містить багато білку, стимулює обмін речовин і дає поштовх для роботи нервної системи. Як таке “розбурхує” обіду чудово підійде м’ясо або риба з гарніром зі злаків.

Корисні компоненти

Горіхи містять велику кількість білків та вуглеводів. Вони швидко впораються із симптомами втоми та заповнюють енергетичні витрати.

Сухофрукти багаті на мікроелементи – залізо, кальцій, магній, калій, які необхідні протягом робочого дня.

Швидке насичення дають кисломолочні продуктиа, крім цього, вони дуже корисні для травної системи.

Працівники розумової праці не трішки знайомі зі спадом робочого настрою. У такому випадку, швидкою допомогою для мозку може стати шоколад і чашка кофе. Це хороший стимулятор, якщо потрібно терміново струснутися. Однак фахівці радять не забувати про почуття міри.

Дуже важливо, кажуть лікарі, щодня дотримуватися режиму харчування. Їжу слід приймати в одні і ті ж години. Наш шлунок звикає до розпорядку так, що у певний “обідній” час починає виробляти шлунковий сік. Це, у свою чергу, допомагає краще засвоювати їжу.