Які страви не підходять для завтраку
Завтра більшість експертів зі здорового харчування вважає найважливішою їжею дня, тому до вибору продуктів слід підходити особливо ретельно.
Багато хто хоче розпочинати свій день з каші. Дієтологи нагадують, що зараз багато людей чутливі до глютену, тому їм треба відмовитися від вівсянки, манки, ячної каші. У рису, як відомо, високий глікемічний індекс, тож якщо у вас підвищений рівень цукру в крові, то рисова каша вам не корисна.
За словами нутриціолога Олені Лі, вівсянку часто готують з додаванням меду та сухофруктів, проте з точки зору біохімії це «вуглеводна бомба». Така страва швидко піднімає рівень глюкози, і після неї занадто швидко знову захочеться їсти. Вона радить вибрати до завтраку гречку та пшонку, а також каші з кіноа та амаранту.
У мюслі і кукурудзяних пластівцях дуже багато цукру, і добре ще, якщо натурального. Зазвичай у них додають підсолоджувачі та інші хімічні інгредієнти.
Свіжовичавлені соки довгу годину вважали надзвичайно корисними, проте, згідно з сучасними даними, у них занадто багато цукру і недозволено мало клітковини. Ви навряд чи зможете з’їсти більше одного яблука або апельсина, а сік вичавити з трьох-чотирьох, причому Макуха викинете. Дієтологи нагадують, що надлишки глюкози перетворюються в жир, навіть якщо це фрукти.
По-справжньому корисний завтрак повинен складатися зі складних страв, тобто обов’язково щось білкове, зелень, «довгі вуглеводи». Наприклад, омлет із овочами, риба, цільнозерновий хліб, сир і так далі.
Джерело glamour.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!