Якщо жодна хвороба, включаючи рак, не може вижити в лужній середовищі, то чому лікарі не використовують цей метод для лікування онкохворих? Цікавий питання, пише онколог Майк Кондрон на сторінках видання Forbes, повідомляє sutura.org.ua

Перш за все, давайте уточнимо: наша кров уже лужна, тобто слаболужна – рН крові в середньому дорівнює приблизно 7.4.

Отже, багато хвороб здатні вижити у слаболужному середовищі. А наша кров-сама така! Існує думка, що знищити ракову опухлину чи іншу хворобу можна, якщо ще більше залужувати організм.

Це логічно, адже якщо в лабораторних умовах капнути лугом (гідроксидом натрію з рН близько 13) на пухлинні клітини, бактериї або дріжджі, вони відразу помруть.

Тоді чому б не знищувати онкологію за допомогою нагрівання – ніщо не може вижити при температурі 120 С. Відповідь проста: бо це вб’є хворого!

Та ж історія і з залужуванням організму: високий вміст гідроксиду натрію в крові просто вб’є пацієнта. Вченим невідомо, який рівень рН крові для людини є смертельним. Скоріше за все, 7.8 і більше.

Все, що вище, несумісне з життям. Будь-яке відхилення від норми викликає серйозні проблеми і є ознакою небезпечних порушень в організмі. Убивчою для нас є надто кисла, так і надто лудна середовище в організмі.

Ще більше залужувати організм для боротьби з хворобами марно – наша кров уже слаболужна.

Будь-які відхилення в той чи інший бік – загрожують небезпечними наслідками.

Вбити рак можна, якщо перекрити раковим клітинам доступ до кислорода, але в цьому випадку сам пацієнт загине від удушення. Ті ж самі і з глюкозою – у ній потребують не лише ракові, а й здорові клітини.

Отже, підіб’ємо підсумок: залужувати організм немає сенсу – це призведе до загибелі як ракових клітин, так і самого хворого. Такий самий ефект матиме й інші способи боротьби з раком, зазначені вище.

Тепер давайте поговоримо про «лужну» воду та «лужні» дієти.

Справа в тому, що рН крові в організмі регулюється дуже жорстко. Те, що ви їсте, чи п’єте, ніяк на нього не впливає. Тим більше популярна нині «лужна вода». Просто подумайте: звичайна вода має нейтральний рН, він дорівнює 7,0. Зіграє вона якусь роль?

Більшість фруктів, які ми їмо, кислі. Але ж ми не говоримо, що фрукти є шкідливо. А як щодо м’яса? Його рН практично дорівнює нашому. Так зачем пити лужну воду”, якщо можна просто їсти м’ясо?

Чи правда, що рівень рН нашої їжі впливає на рН нашої крові? Ні.

Рівень pH у нашому шлунку дорівнює одиниці – такий же ph має уксус. Він зберігається на такому рівні, незалежно від того, що ви їсте. Як думаєте, у “лужної води” є якісь шанси проти кислоти, яка знаходиться в шлунку?

Якщо самостійно, за відсутності показань зменшувати кислотність шлункового соку, змінюючи кислу среду на лужні, можна домогтися тільки збоїв у травному процесі, аж до відруєння, оскільки лужна среда не призначена для перетравлення надходячої їжі.

Ідея про те, що залуження організму допоможе у лікуванні хвороб, – вигадка маркетологів. Вона розрахована на недалеких людей, які не хочуть особливо заглиблюватись у проблему.

Ось чому лікарі не лікують рак за допомогою залужування… або іншого ненаукового методу. Ними користуються тільки шарлатані. Від них ви можете почути чисельні історії про чудесні зцілення, які, швидше за все, є вигадкою.