Дієтологи не рекомендують їсти м’які фрукти та овочі, оскільки вони можуть нанести вред здоров’ю. Це говорити про те, що фрукт чи овоч уже давно лежить і він зіпсувався. Щоб не нашкодити собі, потрібно знати, як їх правильно вибирати, інформує sutura.org.ua

Коли м’які фрукти можуть нашкодити

Попри всю користь фруктів та овочів, у деяких випадках вони можуть нашкодити людині. У сладких фруктах міститься багато моносахаридів, які набагато солодші за глюкозу. За надмірного їх вживання, може підвищитися рівень холестерину в крові. Все це призведе до порушення обміну речовин і розвитку цукрового діабету.

“В першу чергу ми повинні відмовитися від перезрілих і м’яких фруктів: вони містять найбільше кількість фруктози. Неважливо, який це фрукт: якщо він занадто м’який і вже полежав, то цей фрукт поганий. , підтримують свою жорсткість і містять найменше кількість соків, адже сік — це солодкість», — зазначають дієтологи.

Фрукти призводять до підвищеного газоутворення. Крім того, медики не радять їсти багато ягід, адже вони можуть призводити до такої ж проблеми. Зокрема це стосується смородини, аґрусу та винограду.

Часто фрукти можуть викликати алергію, тому не варто налягати на екзотичні плоди, такі як: ананас, ківі, манго, банан. Людям з проблемами шлунково-кишкового тракту потрібно зовсім відмовитися від фруктів та ягід.

“Якщо ми говоримо про людину вже не зовсім здорову, яка має якісь проблеми з шлунково-кишковим трактом, їй вже взагалі ніякі фрукти не підходять, але, перш за все, не підходять цитрусові”, – уточнюють дієтологи.

Дієтологи заявляють, що найкориснішим вважається лимон.

“В ньому шестикомпонентна система витамину С, яка має у своєму складі величезну кількість біофлавоноїдів і пектині. І ось ці кислоти – дивовижні, особливо для літніх людей і людей зі зниженою кислотною активністю у шлунку. нам потрібно для кращого перетравлення тваринних білків, які ми вживаємо. Це його уникальний фрукт.

Дієтологи радять додавати у свій раціон харчування фініки, а замість чорної смородини їсти червону. Кілька разів на тиждень можна з’їдати яблука та груші.

Як правильно їсти овочі та фрукти

Всі знають про користь свіжих фруктів та овочів, але не всі з них можна їсти. Необхідно дотримуватися кількох простих правил. Звичайно ж, сезонні фрукти та овочі багаті на клітковину та всі необхідні елементи. Щоб вони приносили користь, потрібно розуміти, чи підходять вони для організму чи ні. Як відомо, клітковина, що міститься у фруктах, м’яко очищає кишківник і покращує роботу травної системи. Але в деяких випадках вона може нашкодити.

За наявності запальних процесів у товстого кишківника клітковина може викликати дискомфорт і біль. Сирі овочі не рекомендується їсти за наявності виразкової хвороби желудка, а ще гастриту. У цьому випадку справа стосується кабачків, моркви, ріпи, перцю, капусти та огірків.

Багато фруктів та овочів мають проносний ефект. До них належать: буряк, огірки та слива. Якщо є якісь проблеми зі здоров’ям, то ці продукти призведуть до появи діареї. Людям, схильним до закріпів, необхідно з обережністю їсти груші, чорницю та айву, бо вони погіршують роботу травної системи.

Робити висновок про користь фруктів та овочів можна за їх кольором. Жовті плоди дозволяють покращувати роботу серцево-судинної системи. До них належать: яблука, дині, абрикоси, персики, ананасі та кукурудза. Помаранчові плоди містять у собі багато антиоксидантів і мають протиракові властивості. Серед них є манго, гарбуз, морква, обліпиха. Червоні фрукти захищають організм від вільних радикалів, продовжують молодість та привабливість. Зелені плоди зміцнюють нерви. До таких продуктів належать: ківі, огірки, шпинат, капуста та авокадо.

Протипоказання до вживання фруктів та овочів

Кожен фрукт і овоч має протипоказання. Тим, хто має проблеми зі здоров’ям, перед вживанням сирого овочів або фруктів потрібно ознайомитися з його побічними ефектами. Фрукти необхідно їсти не після їжі, а за годину або дві до їжі. Не слід змішувати основне приймання їжі та фрукти, оскільки це викликає метеоризм.

Свіжі фрукти не варто їсти нащесерце, особливо людям, у яких є проблеми з виразкою шлунку. За будь-яких загострень хвороб шлунково-кишкового тракту також не потрібно їсти ягоди.

Людям, які після вживання сирих овочів та фруктів, відчувають дискомфорт, необхідно подрібнювати їх у блендері. Якщо це не підійде, потрібно перейти на паровий чи варений спосіб приготування овочів та фруктів.

Щоб фрукти та овочі надавали позитивне вплив на організм, необхідно дотримуватися певних правил їх миття та способу приготування. Вживання фруктів і овочів у належній кількості дозволить покращити стан здоров’я та продовжити молодість.