Багато людей має звичку запивати їжу водою – просто кип’яченою водою чи мінеральною водою. Як стверджують фахівці, запивання їжі холодною водою сприяє тому, що людина відчуває постійний голод. І йому знову хочеться їсти. Ось звідси і зайві кілограми з ожирінням разом.

Варто знати, якщо запиваєте їжу холодною водою, замість звичайного переварювання їжі, яке повинно тривати кілька годин, цей процес відбувається у прискореному темпі близько 30 хвилин. І як наслідок, не перетравлена ​​їжа переміщається у кишечник, тим самим викликаючи бродіння.

І до всього, поєднання холодної води та теплої їжі може викликати запалення слизової шлунка. А ось солодкі газовані напитки погіршують обмін речовин.

Щоб уникнути подібних проблем, дієтологи рекомендують взагалі не запивати їжу напитками (тим більше холодними) і також протягом 30 хвилин після їжі.

Але, якщо ви захотіли запити їжу, то хай це буде тепла вода. У всякому разі, вона принесе менше шкоди, ніж крижана.

Кава чи чай, на думку фахівців, мають бути окремою трапезою.