Іранські вчені означили продукти, які знижують високий рівень цукру в крові
Згідно з даними, отриманими іранськими фахівцями, продукти, багаті на омега-3 поліненасичені жирні кислоти, містять антиоксидантну речовину, здатну знижувати високий рівень цукру в крові. Йдеться про каротиноїд під назвою астаксантин.
Доводи вчених опублікував Азіатсько-Тихоокеанський журнал клінічного харчування. Вони означили, що продуктами, які знижують високий рівень цукру в крові, є водорослі, дріжджі, риба лососевих порід, креветки. Дані продукти відрізняються високою концентрацією астаксантину.
“Цей компонент продуктів, багатих на омега-3, має потужні антиоксидантні та протизапальні властивості. Він здатний прискорити метаболізм глюкози та знизити рівень цукру в крові”, – заявили дослідники у публікації журналу.
Іранські медики курирували проект, який тривав два місяці, протягом яких хворі на діабет люди вибірково отримували астаксантин. До фіналу з’ясувалося: ті, хто його вживав, змогли зменшити вміст жиру в організмі – крім зниження високого рівня цукру в крові у них також скоротився систолічний тиск.
“Ми вважаємо, що раціон, що містить продукти з астаксантином, дуже корисний для людей з діабетом 2 типу”, – резюмували автори роботи.
Додатково вчені повідомили, що продукти з астаксантином володіють іншими перевагами для здоров’я, причому не лише діабетиків. Володіючи вираженим протизапальним ефектом, дане речовина сприяє зміцненню імунітету і сприяє продовженню молодості.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!