Кардіолог назвала категорії продуктів, що викликають атеросклероз

Головна / unsorted / Кардіолог назвала категорії продуктів, що викликають атеросклероз

Морозиво, смажені пиріжки, котлети, печиво, попкорн та багато інших продуктів можуть сприяти розвитку атеросклерозу, судинної патології, що підвищує ризик інфаркту та інсульту. Категорії продуктів, які викликають його, були названі лікарем-кардіологом і нутриціологом.

Атеросклероз характеризується двома небезпечними станами: скупченням холестеринових бляшок на сосудових стінках та затвердінням останніх. За словами лікаря, особливо сильно ризик його появи підвищують продукти і страви, що містять трансжири – вид масел, одержуваних методом гідрогенізації.

Лікарка назвала одну з найнебезпечніших для сосудів категорій продуктів: «страви з фритюру, попкорн, фастфуд, картопля фрі, смажені пиріжки, котлети, напівфабрикати, маргарин, печиво, вафлі, сухарі, морожене та інші солодощі масмаркету. – все, що містить гідрогенізовані, дезодоровані олії”.

Кардіолог зауважила, що молочні продукти є природними джерелами природних трансжирів. Якщо ці компоненти не будуть перевищувати 1% всього раціону, здоров’я не постраждає. “Хай краще це будуть вершкове масло і молочка”, – сказала лікар.

Інша, категорія продуктів, що викликає атеросклероз, названа фахівчинею, – містить поєднання цукру та жиру: шоколад, тістечка, торти, кондитерські креми, конфети, сладкий хліб з олією. Якщо і вживати їх, то суворо помірно, наголосила медикиня.

“Третя категорія – це продукти з окисленим холестерином: змажене, багато сладостей, а також джерела насичених жирів, включаючи свинину, баранину, яловичину, жирні сири (більше 45%) та молочку (більше 9%). Вживати їх щодня не варто”, – пояснила фахівчина.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!