Кардіологи радять вживати абрикоси в їжу всім, хто страждає від хвороб серця
Особлива польза абрикосів у тому, що в них міститься дуже багато калію, що відіграє важливу роль в оздоровленні судин та нормалізації кров’яного тиску.
У ряді фруктів абрикоси — чемпіони за вмістом калію, який підтримує серцево-судинну систему в тонусі та захищає організм від численних хвороб.
“Завдяки величезній кількості солей калію абрикоси надають лікувальний ефект при аритміях, а також надають сечогінну дію, через що корисні тим, хто страждає на гіпертонію та набряки, у тому числі почкове походження”, — констатували медики.
За словами експертів, калій покращує стан судин, активізує процеси виведення токсинів з організму, включаючи надлишки шкідливого холестерину. При цьому в сушеному вигляді абрикос містить калію в 5-6 разів більше, ніж свіжий. Вживання сушених абрикосів (курага) сприяє поліпшенню самопочуття при поганому кровообігу, міастенії, порушеннях сердечного ритму.
Ще одна цінна властивість — це підвищений вміст бетакаротину у м’якоті фрукта. Як показують дослідження, бетакаротин може ефективно перешкоджати не лише розвитку хвороб серця, а й раку. Крім того, абрикоси корисні для тих, хто страждає на дистонію і має схильність до утворення синців — за рахунок високої концентрації флавоноїдів і витамину С абрикоси зміцнюють сосуди.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!