З дитинства ми всі знаємо, що каша дуже корисна, інформує sutura.org.ua

Так, справді, каші дають нам такий заряд бадьорості та сили, який не може дати інша їжа.

А якщо додати до цього ті корисні властивості, якими володіють боби та зерна, з яких варять кашу, то цінність каші збільшується багаторазово.

У чому користь кожної конкретної каші ми зараз дізнаємось.

Наприклад, ячмінь (перловка) – зменшує окислювальні процеси в організмі, допомагає продовжити нашу молодість. Відбувається це завдяки селену, якого в перловці міститься втричі більше, ніж у рисі.

Овес – допомагає зменшити рівень холестерину в крові завдяки великому вмісту клітковини та різних амінокислот.

Манка – для людей, які стежитимуть за своєю фігурою, це справжній подарунок. Калорійність манної каші вдвічі менша, ніж калорійність гречки.

Пшонка – надає оздоровчий вплив на шлунок, покращуючи процеси травлення. Містить багато вуглеводів, вітамінів та протеїнів.

Гречка – дуже корисна діабетикам і людям, які страждають на серцево-судинні захворювання. У гречці міститься багато калію, магнію та інших мікроелементів.

Сочевиця – рекомендується хворим на виразку шлунка та дванадцятипалої кишки. У ній міститься величезна кількість білка, заліза та фолієвої кислоти.

Каша з ячної крупи надає омолоджуючу дію і допомагає у боротьбі з раком, завдяки підвищеному вмісту селену та витамину Ст.