Тести на мішах, що сиділи на жирній їжі, показали: арбуз на 50% знижував показники накопичення холестерину.

Співробітники Університету Пердью також установили, що регулярне споживання кавуну допомагає контролювати вагу та кількість жирових відкладень у сосудах. Своїми властивостями кавун зобов’язаний цитруліну. Раніше вже було доведено, що він знижує тиск.

Цитрулін являє собою амінокислоту, яка бере участь у метаболізмі січовини, покращує кровообіг у м’язах, підвищує витривалість, імунітет та підтримує азотистий баланс. А окис азоту розширює судини.

Хоча холестерин потрібний організму для виробництва гормонів, жовчі та засвоєння витамину D, він може закупорювати сосуди, підвищуючи ризик інфаркту та інсульту. При цьому, що 20% пацієнтів з підвищеним рівнем холестерину не реагують на стандартні ліки.

Отже, вчені відстежували стан мишей протягом кількох місяців. Наприкінці був підведений підсумок: гризуні, які пили сік арбуза, мали на 50% менше холестерину порівняно з контрольною групою. Вони також у середньому важили на 30% менше.