Харчові продукти, які можуть стати причиною печії
Найпоширенішою причиною появи печії є їжа, яку ми вживаємо. Ось список продуктів, які можуть викликати неприємне відчуття.
Томат
Популярний у всьому світі овощ може легко викликати печію, якщо вживати його у великій кількості. Подібний побічний ефект пояснюється тим, що томати належать до кислих продуктів. Щоб не відмовлятися від смачного та ароматного овочів через печію, намагайтеся вживати його з менш кислими продуктами.
Сир
Незважаючи на всю свою користь, цей кисломолочний продукт також може бути відповідальним за печію. Сир містить у собі велику кількість жирів, через що шлунок переробляє їжу довше, ніж потрібно. Переповнений орган починає тиснути на сфінктер із стравоходу в шлунок, таким чином, шлункова кислота потрапляє знову в стравохід.
Шоколад та кофеїн
Вещества, що містяться в цьому продукті, розслаблюють сфінктер стравоходу. Таким чином, кислота знову викидається шлунком назад. Якщо в шоколаді присутній кофеїн, то виробництво шлункового соку посилюється. З цієї ж причини, страждаючим печією людям краще відмовитися від кофе, віддавши перевагу зеленому чаю.
Спиртні та солодкі газовані напої
Алкоголь дратує стінки шлунка, а також провокує відчуття голоду. У спробі насититися людина часто вживає їжу з високим вмістом жиру, що і призводить до печії. Вредно вживати і солодку газовану воду, яка розтягуючи шлунок, провокує викид кислоти назад у стравохід.
Цитрусові фрукти
Головна опасность цих фруктів у тому, що вони є кислими продуктами. Щоб мінімізувати ризик печії, цитрусові краще не вживати натовпу.
Лук, чеснок
Хороша новина полягає в тому, що більшість людей можуть спокійно вживати лук і чеснок, не турбуючись про печію. Проте після чергового нападу потрібно добре подумати, що могло спровокувати проблему. Можливо, ви відноситеся до категорії людей з індивідуальною непереносимістю чесноку та цибулі. У такому разі їх споживання доведеться значно скоротити.
М’ята
Найчастіше м’яту рекомендують для усунення проблем із травною системою. Вона насправді корисна для шлунка. Водночас, після споживання м’яти можна зіткнутися з печією.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!