Цей популярний серед людей фрукт багатий на витамини B6 і С, він є відмінним джерелом харчових волокон і марганцю. Але що це дає нашому здоров’ю?

Вітамін B6 легко засвоюється організмом, а у банані середнього розміру приблизно 25 % добової необхідної дози. Цей витамин допомагає організму виробляти червоні кров’яні тільця, метаболізувати вуглеводи та жири в енергію, видаляти небажані хімічні речовини з печінки та нірок, підтримувати здорову нервну систему та метаболізувати амінокислоти. Вітамін B6 корисний для вагітних жінок, оскільки допомагає задовольнити потреби малюка, інформує sutura.org.ua

У цьому фрукті багато витамину С, який захищає тіло від пошкоджень клітин та тканин. За рахунок цього витамину організм краще засвоює залізо, а тіло виробляє колаген – білок, який скріплює наші шкіру, кістки та тіло. Вітамін С підтримує здоров’я мозку, виробляючи серотонін — гормон, що впливає на наші цикли сну, настрій, переживання стресу та болю.

У бананах багато марганцю, який допомагає організму виробляти колаген та захищає клітини від пошкодження вільними радикалами. Калій у банані сприяє здоров’ю серця та нормалізації артеріального тиску. Банані надають допомогу в травному процесі, оскільки містять багато клітковини. А розчинні та нерозчинні волокна допомагають контролювати рівень цукру в крові та позбуватися від холестерину.

Банані містять крахмаль, який не перетравлюється і потрапляє у товстий кишківник. Це корисно для контролю ваги та збереження відчуття ситості. Можна сказати, що за рахунок трьох натуральних цукрів – сахарози, фруктози та глюкози – банані забезпечують нам догідний рівень енергії, при цьому забезпечуючи організм жиром чи холестерином.