Дослідження іспанських медиків завершилося висновком про те, що вживання в їжу оливок підвищує захист організму від розвитку раку товстої кишки та молочної залози. Особливо при цьому, як з’ясувалося, корисна шкірка оливкових плодів.

“У шкірці оливок міститься близько 80 відсотків маслинової кислоти, яка здатна знищити ракові клітини. Крім того, вона затримує розвиток опухоли”, – зазначили автори роботи, інформує sutura.org.ua

За словами наукових експертів, в оливках є майже всі корисні та необхідні людині речовини та витамини. Зокрема, цей продукт є джерелом витамину Е, що позитивно впливає на функції головного мозку та легень, а також на вироблення кров’яних тілець. Також оливки насичені білками, пектинами, сахарами, витаминами групи В, С, Е, Р-активними катехінами, що містять солі калію, фосфору, залізу та інших найважливіших мінералів.

У плодах оливок присутній такий тип жирних ненасичених кислот, під впливом яких судини та артерії активно звільняються від небезпечних холестеринових відкладень, що провокують розвиток атеросклерозу. “Щоденне вживання оливок знижує ризик захворювань серця, судинної системи, стенокардії, інфаркту, раку”, – розповіли медпрацівники.