Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Кому не можна вживати черешню – розповіли медики
Черешню багато вважають соковитою та смачною ягодою, хоча, як не дивно, насправді вона є фруктом, інформує sutura.org.ua
У черешні багато корисних властивостей. Завдяки мінімуму калорій і великій кількості клітковини вона корисна людям, які перебувають на дієті. Сповільнюючи процеси старіння, сприяє продовженню молодості організму. Фахівці навіть називають її антиоксидантною бомбою.
Незамінна черешня також у боротьбі з безсонням і нервним перенапруженням, головним болем.
Крім того, цей фрукт покращує склад і якість крові, що використовується для профілактики онкологічних захворювань (у цій якості вона втричі корисніша, ніж, наприклад, вишня). Причому, за словами фахівців, темні сорти черешні надають більш цілючого впливу на організм.
Водночас вживання черешні може негативно позначитися на самопочутті тих, хто страждає на спайкову хворобу кишечника. Також дуже обережно слід їсти черешню тим, у кого є язва, гастрит із підвищеною кислотністю, схильність до метеоризму. Не варто захоплюватися цією ягодою і хворим на цукровий діабет, щоб не погіршити свій стан.
За їх словами, не можна вживати черешню одразу після їди: має пройти як мінімум 30 хвилин після їди. Потрібно пам’ятати про те, що черешня, з’їдена одразу у великому кількості, здатна викликати діарею.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!