Користь яблукового уксу для здоров’я людини
Продукт, який широко використовують у кулінарії, знаходить застосування у медицині. Уксус отримують методом ферментації цукру з яблук. Він містить витамини А, групи В, амінокислоти, калій, кальцій. Розчин має антимікробні, антиоксидантну дію, сприяє зменшенню ваги. Які властивості уксу приносять користь здоров’ю.
Знижує рівень глюкози у крові
Згідно з дослідженнями, продукт нормалізує стан хворих, що мають діабет іншого типу. Яблучний уксус покращує чутливість до інсуліну в середньому на 30%. Пацієнти, які вживали його по 2 столові ложки на ніч, вранці натощак мали зниження рівня цукру на 4%.
Вбиває шкідливі бактерії
В. відносять до харчових консервантів, які знищують небезпечні мікроорганізми, зупиняють їх розмноження. Розчин використовують для очищення поверхонь, дезінфекції. Він допомагає у лікуванні грибка нігтів, ушних хвороб, видаленні бородавок, у боротьбі з вошами, лупою.
Сприяє похудненню
Вживання оцту під час приймання їжі призводить до швидкого насичення. Людина не переїдає, що знижує кількість одержуваних протягом дня калорій. Це сприяє схуднення, зменшення жиру в області живота.
Покращує здоров’я шкіри
Завдяки антибактеріальним властивостям, яблучний уксус запобігає інфекціям, пов’язаним з екземою. Він відновлює природну кислотність шкіри, усуває сухість. Розчин наносять на уражену ділянку при укусах насекомих, лікуванні прищів. Він знімає запалення під час сонячних опіків. Щоб уникнути пошкоджень шкіри, його необхідно використовувати у розбавленому вигляді.
Знижує рівень холестерину
Така дія яблукового уксу покращує стан сосудів, запобігає їх захворюванню. Вживання розчину призводить до зниження артеріального тиску, що зменшує ризики порушень роботи серця.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!