Крапива – справжній цілитель весни. Ось як її використовувати
Мало хто знає, що у кропиви є безліч цілющих властивостей. Ця цілюща рослина багата витаминами В2. Вона містить досить велику кількість каротину, аскорбінової кислоти, пантотенової кислоти, білків, крахмалю, вуглеводів, солей залізу та калію. Листя та коріння кропиви містять до 22% жирних олій.
Основні цілющі властивості кропиви – очищаючі. Вона збільшує кількість еритроцитів, нормалізує склад крові, знижує рівень глюкози у крові та збагачує організм витаминами.
Найкраще зробити чай з кропиви. Досить залити 2 столові ложки сухого листя склянкою кип’яченої води та дати настоятися.
Пити цей напій по 50 мл тричі на день протягом місяця. Суглоби, м’язи та зубний біль зникнуть, а зір покращиться.
Такий чай корисний для вашої імунної системи. Багатий витаминами A, C, D, E і K, лецитином і антиоксидантами, чай з кропиви може боротися зі стресом та втомою. Крім того, він вбиває бактериї в організмі. Якщо ви застудилися, зробіть такий чай!
Він має послаблюючу та сечогінну дію, очищає почки, травний тракт, регулює травлення та бореться з інфекціями у цих органах.
Крапива допоможе боротися з діареєю і стимулювати обмін речовин. Ці ефекти, поряд з антиоксидантними властивостями інших інгредієнтів, ідеальні для схуднення!
Крім того, кропива покращує роботу серця, а завдяки вмісту витамину К збільшує згортання крові.
Чай з кропиви також робить цілюще вплив на шкіру, оскільки він підтримує регенерацію, прискорює рубцювання та надає антисептичну дію.
Крапива — це інгредієнт, який часто використовують у шампунях та процедурах проти випадіння та ламкості волосся, оскільки він регулює діяльність сальних залоз і врівноважує структуру шкіри у проблемних областях.
Загалом, це справжній диво-засіб!
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!