Цукор сьогодні можна знайти практично в кожному продукті, при цьому існує цілий ряд абсолютно здорових на перший погляд продуктів, які можуть підвищувати сахар у крові в кілька разів. Про них розповіли нутріціологи, інформує sutura.org.ua

Картопля

Сама по собі картопля досить нешкідлива, але лише за умови, що ви правильно її готуєте. Нутріціологи попереджають, що людям з нестабільним рівнем глюкози, а також страждаючим діабетом, варто ставитися до страв із картоплею у кілька разів поважніше. Жодних змажених страв із картопля. Навіть у домашніх умовах ви не обжарите картопля так, щоб він не наніс шкоди. Під час змаження глікемічний індекс картоплі підвищується до 97, хоча у сирому вигляді він не перевищує показника 30 одиниць.

Буряк

Продукт, який обожнюють шанувальники ЗОЖ. У буряках практично немає калорій, що дозволяє використовувати його у будь-яких дієтах. Однак цукру у буряках досить багато. Глікемічний індекс овочів — 67. Діабетикам важливо не захоплюватися буряком навіть у вареному вигляді. А від людей із роздратованим кишечником від буряка взагалі варто відмовитися, бо слизова оболонка постраждає ще більше.

М’ясо

Саме собою червоне м’ясо – найважливіший джерело корисних елементів. Обезпека становить перероблене м’ясо, яке йде нам на стіл у вигляді сосисок, ковбаси. Стрибок цукру при вживанні цих продуктів може бути зашкалюючим. Замініть їх на чисте м’ясо у відвареному вигляді.

Сухофрукти

У сухофруктах практично немає води та клітковини, при цьому вони залишаються корисним продуктом для охочих скинути вагу. Нутриціологи рекомендують не захоплюватися курагою та чорносливом — горби сухофруктів на тиждень буде достатньо. Людям з нестабільним сахаром у принципі небажано вживати подібний продукт, але якщо дуже хочеться, краще перед вживанням розмочити сухофрукти у воді, щоби частина цукрів вийшла.