Професору Джейн Плант вперше діагностували рак молочної залози у 1987 році. У 1993 році у неї виявили вторинне опухоль на шиї, розміром з половину курячого яйця. Тоді лікарі попередили професора, що їй лишилося жити лише кілька місяців. Оскільки медик думала, що хвороба нерозривно пов’язана з продуктами тваринного походження, то взялася за самолікування, дотримуючись суворої дієти. Вона зафіксувала свій досвід та дослідження у книжці “Подолати рак. 10 кроків”, щоб допомогти людям подолати і запобігти раку.
Нині Джейн 69 років. Ось що професор пише на своєму сайті:
“Якщо мені було 42, у мене вперше діагностували рак молочної залози. Я думала, що перемогла хворобу, але 5 років тому вона повернулася з підвійною силою. Запитала свого лікаря чи можна перервати моє життя прямо зараз. одного.
П’ять тижнів тому лікарі сказали, що мені залишилося жити, у кращому випадку, два місяці. Я не була засмучена, перелякана чи зла. Я була у зневірі кілька тижнів раніше, а зараз почала шукати свій власний науковий шлях для виходу з цієї ситуації.
Я знала, що права на помилку немає. Мені потрібно було швидко шукати відповіді, знайти будь-який шанс на виживання. Незважаючи на ужас моєї ситуації, моїх наукових знань і досвіду вистачило, щоби врятувати свою життя”.
Спираючись на свій досвід роботи в Китаї, Джейн знала, що китаянки історично показували дуже низький рівень захворювання на рак молочної залози.
“Мій чоловік Пітер і я в минулому працювали в Китаї, це стосувалося проблем довкілля. Я раптом згадала чудовий епідеміологічний атлас, наданий мені моїми китайськими колегами.

Там порівнювалася швидкість розвитку раку молочної залози у китайських та західних жінок: 1 китаянка на 100.000 ризикувала померти від раку, у той час як недуга загрожувала 1 з 10 жінок у більшості країн Заходу.
Китаянки, які виїжджали жити в країни на Заходу, іноді хворіли на рак молочної залози. Я перевірила цю інформацію з провідними вченими Китаю, і вона підтвердилася. Так само я поговорила з китайськими лікарями, які сказали мені, що вони навряд чи стикалися з такою хворобою за годину своєї кар’єри.
Мати двох дітей сказала мені, що китайські жінки, які дотримуються західних дієт, хворіють на рак набагато частіше, ніж інші китаянки.
Ми з Пітером розпочали мозковий штурм, він раптом згадавши, що китайці не пили молоко, у них навіть не було молочної промисловості”.
Цей спогад набриднув Джейн перейти на безмолочну дієту в азіатському стилі. Професор виключила зі свого меню абсолютно всі молочні продукти та тваринні білки (м’ясо, риба, яйця). У перебігу шести тижнів, за годину яких Джейн інтенсивно лікувалася і вдавалася до хіміотерапії, опухоль на її шиї зникла. Упродовж наступних 19 років хвороба не поверталася.
Джейн Плант вважає, що причиною більше третини всіх випадків раку може бути харчування та дієтичні фактори.
Професор радить їсти більше рослинної їжі та менше червоного м’яса, цукру, солі та жирів. Вона так само настійно закликає людей, які борються з раком, регулярно робити фізичні вправи та уникати стресу, робити вибір на користь екологічно чистих продуктів харчування, а також повністю виключити молочні продукти.

Виключити:
.
1.Молоко, в тому числі сухе та знежирене;
2. Твердий сир;
3. М’який сир або сир;
4.Йогурт;
5. Сметана, вершки;
6. Олія та вегетаріанські маргарині;
7.Молочне морожене;
8. Молочний шоколад;
9.Рафініровані та оброблені олії отримують, використовуючи високу температуру та/або тиск;
10. Рафіновані: хліб (особливо білий), мука, макаронні вироби, рис;
11.Любі продукти, що містять консерванти, барвники та штучні ароматизатори.

Замінити на:

1. Мигдальне, соєве, кокосове, вівсяне та рисове молоко;
2. Тофу або соєвий сир;
3. Хумус;
4. Соєвий чи кокосовий йогурт;
5. Кокосовий або соєвий крем;
6.Соєва, арахісова або горіхова олія;
7.Соєве, кокосове морожене;
8. Темний шоколад;
9.Оливкова або кокосова олія для приготування їжі; соняшникова або кунжутна олія для заправки салатів;
10.Неочищені цільнозернові: хліб, мука, макаронні вироби та рис;
11.Готуйте собі самі свіжу їжу зі свіжих продуктів; пийте соки зі свіжих фруктів та овочів.

Обмежте собі в:

1.Свіже м’ясо, риба, яйця;

2. Сіль (використовуйте морську), глутамат натрію, сульфат натрію та сода для випічки;
3. Кава.

Їжте багато:

1.Неочищенних вуглеводів: лапша, рисова паста, хліб;
2. Каннелліні (тонкошкірі біла фасоль), кормових бобів, масляних бобів;
3.Горіхів: кешью, фісташки, волоські горіхи;
4. Трав та спецій: базилік, петрушка, кориця, куркума;
5.Бальзаміческій, яблучний, білий та червоний винні уксути;
6. Фрукти: свіжі, заморожені чи консервовані;
7. Домашні соки;
8. Воді з під крану та трав’яні чаї.