Лікарі попередили про небезпеку яблук
Відома англійська приказка “яблуко в день здоров’я прибавляє” має під собою підставу, оскільки цей фрукт вважається одним із найкорисніших. Яблука містять велику кількість поживних речовин, у числі яких харчові волокна, що підтримують роботу шлунково-кишкового тракту, та витамин С.
Нормою вважається одне-два яблука на день. Якщо з’їдати більше, існує ризик виникнення неприємних, а іноді і небезпечних наслідків для організму. Насамперед виникають проблеми з травленням, включаючи здуття живота та запор. Залежно від віку та стану людини, організму в середньому щодня потрібно від 20 до 40 грамів клітковини. При цьому максимально допустимою дозою вважається 70 г.
Крім того, надмірне споживання яблук може провокувати стрибки рівня цукру в крові. Оскільки фрукт багатий на вуглеводи, він може забезпечити приплив сил і енергії, а також підняти рівень «гормону счастья» – серотоніну. Але вже три-чотири яблука на день здатні викликати колівання глюкози!
«Для людей з поганим метаболізмом чи діабетом надто багато цукру, одержуваного з фруктів, може також погіршити чутливість до інсуліну або вплинути на ефективність лікування діабету», – пояснив лікар-дієтолог Джош Акс.
Крім цього, з яблуками в організм може надходити надто багато пестицидів. На жаль, цей продукт регулярно очолює список “брудної дюжини” Environmental Working Group, яка щорічно називає фрукти та овочі з найбільшою кількістю небезпечних речовин. “Пестицид дифеніламін – хімічна речовина, яка зазвичай міститься в яблуках – заборон у ЄС, оскільки є потенційним канцерогеном”, – пояснили фахівці.
Ще одним побічним ефектом може бути зайва вага. Оскільки фрукт багатий на корисні вуглеводи, що дають паливо організму, лікарі рекомендують з’їдати максимум два яблука на день.
Джерело sutura.org.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!