Медики перерахували продукти, які корисно вживати під час першого приймання їжі. Вони розповіли, який бутерброд корисно готувати та їсти на завтрак, інформує sutura.org.ua

На завтрак можна з’їсти бутерброд із хліба, курки, авокадо та сиру, уточнили фахівці.

Лікарі зазначили, що курка багата білок, завдяки якому покращується робота мозку та концентрація уваги. Крім того, білок забезпечує тривале відчуття ситості.

Щодо хліба, фахівці додали: його вживання на завтрак дає вуглеводи, з яких головний мозок витягує потрібну йому глюкозу. Якщо вживати хліб на завтрак, його вуглеводи витрачаються організмом протягом дня на виробництво енергії — не виникне ризику їх надлишку, при якому відбувається інтенсивне відкладення жиру.

У свою чергу авокадо є джерелом амінокислоти тирозину, що сприяє покращенню провідності нервних імпульсів.

Любителям кави лікарі порадили частіше замінювати її какао. Завдяки какао відбувається розширення сосудів, що стимулює більш інтенсивний приплив крові та з нею поживних речовин до мозку.