Йогурт корисний не тільки для кишківника. Він допомагає істотно зменшити ризик розвитку діабету та небезпечних серцево-судинних хвороб, інформує sutura.org.ua

Йогурт забезпечує третину нашої добової потреби в йоді та кальції, майже 15% необхідних на день білків та 30% фосфору. Також поповнює п’яту частину рекомендованої кількості витамину В12 та калію.

“Вживання йогурту перед основним прийомом їжі дозволяє покращити метаболізм, знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань та порушень обміну речовин”, – каже команда американських учених.

Проведений американцями експеримент підтвердив, що цей кисломолочний продукт знижує рівень цукру в крові та зменшує запалення, спричинене жирною їжею.

Йогурт допомагає контролювати кров’яний тиск, зменшує ймовірність виникнення сердечного нападу та інсульту. Щоденне вживання цього продукту на 18% знижує ризик розвитку цукрового діабету, що досягається завдяки покращенню чутливості організму до інсуліну. Всі ці властивості йогурту підтвердило дослідження, проведене вченими з Університету Редінга у Великій Британії.

“Є докази того, що завдяки йогурту наш організм краще протистоїть інфекцій. Корисні бактерії цього продукту накопичуються в кишечнику і стимулюють роботу імунної системи. лондонського університету Саунт Бенк.