Мало хто знає, що мандарини вміщують у собі безліч унікальних речовин, за рахунок чого володіють цілющими властивостями, передає sutura.org.ua Дієтологи рекомендують по можливості частіше їсти мандарини, тому що в них є: каротин, аскорбінова кислота, витамин С, В6, кальцій, магній, залізо, медь, калій, фосфор та інші корисні мікроелементи. До того ж, у 100 г мандаринів лише 53 калорії. Вісім корисних властивостей мандаринів для здоров’я.

Зміцнює імунітет і захищає від онкології. Вітамін С не дозволяє утворюватися канцерогенним сполукам, переростає в ракові клітини, тим самим зміцнюючи імунну систему і посилює захисну функцію організму. Вживання мандаринового соку – відмінний метод профілактики раку печінки.

Очищає судини від надлишкового холестерину. Але це тільки в тому випадку, якщо є мандарини разом із білою мембраною, яку зазвичай знімають із часточок. За рахунок цієї властивості людина забезпечує собі надійний захист від захворювань серця та судин.

Знижує рівень глюкози у крові. За рахунок цього діабет іншого типу людині, який вживає цей вид цитрусових фруктів, не загрожує.

Покращує зір і піклується про здоров’я очей. Достатня кількість витамину А в мандаринах найкраще впливає на зір і очі.

Поліпшує склад крові. Мандарини збагачені залізом і цього вистачить для того, щоб у людини не розвивалася анемія.

Попереджає ожиріння. Так як речовини з мандаринів не дозволяють холестерину усмоктуватися в стінки судин також, як і глюкозі, людина не може швидко набирати вагу.

Заспокоює нерви. Магній і вітамін В6 відмінно справляються з функцією підтримки нервної системи в хорошому стані, незважаючи на стрес.

Піклується про зуби і кістки, робить їх більш міцними. Як бачите, перелік корисних властивостей мандаринів досить широкий, тому лікарі і радять їсти якомога частіше ці фрукти з надзвичайним ароматом і ні з чим не порівнянним смаком.