Деякі продукти харчування краще не запивати кавою – це призводить до несприятливих процесів у роботі організму, які можуть стати спусковим механізмом для цілого ряду захворювань. Такого висновку дійшли дослідники зі США. Досліди наукових фахівців показали, що кофе, випитий після жирних страв, сприяє різкому зростанню рівня цукру в крові, передає sutura.org.ua

«Даже у здорового людини рівень цукру в крові різко підскакує після того, як він пригостився жирною їжею. Якщо запити свій обід кавою, рівень цукру підвищується вдвічі більше: приблизно такі ж показники цукру в крові можна спостерігати у людей з підвищеним ризиком розвитку діабету», – наводиться у виданні думку вчених.

Спостерігаючи за добровільними учасниками експерименту, дослідники встановили: жирна їжа підвищує рівень цукру в крові здорового людини на 32%. При цьому, за словами науковців, ефект зростання цукру в крові в таких обставинах може спостерігатися протягом кількох годин після з’їдених страв. Коли волонтери, які з’їли жирну їжу, потім протягом п’яти годин випивали дві чашки кави, їхній рівень цукру в крові збільшувався на цілих 65%.

За словами лікарів, насичені жири заважають організму нормально засвоювати глюкозу, а напої з кофеїном лише посилюють це порушення. «Якщо людина звикла запивати кавою бутерброди, гамбургери чи змажену картошку, рівень цукру в її крові підвищується занадто часто, – це неминуче позначиться на роботі всього організму», – попередили вчені.