Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Медики розповіли, при яких захворюваннях небезпечно їсти мед
Мед є дуже корисним продуктом, водночас його не рекомендується їсти при певних захворюваннях. Медики назвали низку таких хвороб, до яких входитиме цукровий діабет.
Багато любителів меду цінують цей продукт за неодмінну користь і особливий смак. Однак є деякі протипоказання. За інформацією дієтологів, надмірні порції цього продукту можуть викликати алергічну реакцію у вигляді висипу на шкірі, а також періодичного свербіння. Пацієнтам, що страждають на цукровий діабет, при цьому і першого і іншого типів, назв сладкий склад є заборонено, оскільки він може негативно вплинути на рівень глюкози в крові, різко збільшивши її концентрацію. Слід уникати меду, а також продуктів з його додаванням тим пацієнтам, хто страждає на острий шлунково-кишковий розлад.
Не рекомендується косметика з використанням меду при куперозі – хворобі, що представляє з себе сіточку пошкоджених та розширених капілярів під шкірою, а також «зірочок» з судин. Мед значно активізує кровообіг крихких і слабких сосудів, дана дія може стати для них надмірним навантаженням.
Медики рекомендують вживати лише продукт, що пройшов сертифікацію. Йдеться про наявність шкідливих речовин природного походження. У тому випадку, якщо пчелі збирали нектар з квіток багна, олеандра, болиголова та інших рослин, вироблений насекомими мед може викликати відрування. Вживання в їжу такого продукту супроводжується запамороченням, можливі напади нудоти і рвоти, у ряді випадків спостерігається втрата свідомості.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!