Експерименти вчених з Університету штату Пенсільванія продемонстрували, що регулярне вживання печериць сприяє деяким змінам в організмі, завдяки яким знижується ризик розвитку діабету, інформує sutura.org.ua

Зокрема, фахівці констатували, що регулярне включення печериць до раціону зменшує вірогідність виникнення сахарного діабету іншого типу. До такого висновку дослідники дійшли після випробувань на гризунах.

Біологи спостерігали за тваринами, які щодня отримували гриби у кількості, еквівалентній 85 грам для людини. З’ясувалося, що вживання грибів сприяло зростанню кількості бактерій роду Prevotella.

Ці мікроорганізми, за словами вчених, впливають на механізми управління виробництвом глюкози в організмі. Завдяки їхній активності організм стає набагато краще захищеним від метаболічних захворювань.

Аналогічний ефект від вживання печериць людьми, які ще належить з’ясувати. Самі вчені вважають, що ці гриби можуть бути корисними не лише проти діабету, а й лишньої ваги. Попередні дослідження дозволяли фахівцям зробити висновок про те, що регулярне вживання печериць у їжу допомагає боротися з онкологічним захворюванням, наприклад раком грудей.