Навіть невелика кількість змаженої їжі підвищує ризик інфарктів

Головна / unsorted / Навіть невелика кількість змаженої їжі підвищує ризик інфарктів

Дослідження показало, що вживання змаженої їжі збільшує ризик серйозних захворювань серця та судин. Причому для цього достатньо вживати подібні страви навіть у невеликій кількості.

Нагляди продемонстрували, що люди, які отримували максимум змаженої їжі на тиждень, мали на 28% більший ризик розвитку серцево-судинних захворювань. При цьому у них на 22% зростала опасность ішемічної хвороби серця і на цілих 37% ризик смертельної серцевої недостатності. Такі результати дослідження.

За словами авторів цього метааналізу, кожне додаткове збільшення обсягу змаженої їжі на 114 грамів на тиждень підвищує ризик інфарктів та інсультів на 3%, інших захворювань серця на 2%, а ймовірність серцевої недостатності на 12%. Відзначимо, що у середній порції картоплі фрі, що подається у ресторанах фастфуд-мереж, цілих 117 р.

При цьому вчені не виявили зв’язку між змаженою їжею та смертями від серцево-судинних захворювань, або з якоїсь іншої причини, але це може бути пояснюватися невеликою кількістю людей, які взяли участь у ряді досліджень, що потрапили у метааналіз.

Коли їжа проходить через смаження, вона поглинає частину жиру з олії, через що в ній виростає загальна кількість калорій. Крім того, продаються в ресторанах та кафе смажені продукти часто містять трансжири, вироблені промисловим способом.

А при такій готуванні в рідкі рослинні олії додають водород, щоб зробити їх твердішими. У харчовій промисловості активно використовують трансжири, оскільки вони коштують недорого, служать довго і забезпечують продуктам харчування чудовий смак і текстуру, яку так люблять покупці.

Джерело glamour.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!