Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Названа проста, але корисна каша на завтрак
Коли справа стосується завтраку, багато хто віддає перевагу вівсянці чи гречці. Однак слід звернути увагу на інші каші, які можуть принести не меншу користь організму.
Наприклад, як блюдо для першого прийому їжі можна вибрати булгур. Йдеться про крупи з обробленої кип’ятком, висушеної та роздробленої пшениці. Причому цей сорт містить більш високу концентрацію мінералів, витаминів, антиоксидантів та клітковини, ніж очищена пшениця. Навіщо і коли корисний булгур?
Для кишечника
Високий вміст харчових волокон у булгурі благотворно впливає на кишечник. Про це повідомляється на сайті клініці Майо.
Від холестерину і для серця
Розчинна клітковина також здатна допомогти зменшити загальний рівень холестерину в крові, відзначають фахівці. За даними клініки Майо, дослідження показали, що продукти з високим вмістом клітковини можуть мати й інші переваги для здоров’я серця, такі як зниження кров’яного тиску та запалення.
При діабеті
Ця пшениця мінімально обробляється. Дослідження, опубліковане в американському журналі клінічного харчування, показує, що такі зерна можуть мати нижчий глікемічний індекс. Завдяки цьому булгур може бути корисним людям з діабетом.
Джерело medicalanswers.com.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!