Названо 10 фруктів, які можна їсти при діабеті
Фрукти містять у складі фруктозу та глюкозу, що підвищує рівень цукру в крові. Тому людям, які страждають від діабету, потрібно підходити з обережністю до вибору і вживання цього на перший погляд корисного продукту.
Лікар медичних наук, дієтолог Фара З. Хан зауважила, що фруктоза та глюкоза у фруктах відрізняються від цукрів у конфетах та інших солодощах. Також у рослинному продукті є клітковина.
За словами фахівця, це буде сповільнювати процес перетравлення їжі. В результаті різкого стрибка цукру в крові не трапиться від вживання свіжих або заморожених фруктів. При цьому вона окремо уточнила, які з них точно можна їсти діабетикам.
Так, Хан порадила вживати яблука, груші, полуницю, ожину та персики. Також до списку увійшли ківі, апельсини, вишня, мускусна диня та банані. При цьому останні потрібно брати зеленими. Справа в тому, що в міру дозрівання кількість цукру в них збільшується.
Дієтолог підкреслила, що кожен із названих фруктів володіє безсумнівною користю для здоров’я за рахунок набору вітамінів та мікроелементів. Проте все одно важливо дотримуватися норми. Зокрема, фрукти рекомендується вибирати маленьких або середніх розмірів і вживати не більше одного, а порції ягід краще вимірювати склянками.
Ще більше користі від перерахованих фруктів буде, якщо додавати їх у сир чи вівсянку. Як зазначила Хан, тоді вони перетравлюватимуться повільніше, що позитивно позначиться на рівні цукру в крові.
Джерело sutura.org.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!