Названо доступний продукт, який знижує ризик смерті
Кілька досліджень продемонстрували, що вживання гострого червоного перцю пов’язане зі зниженням ризику смертності. Доступний продукт може захистити від розвитку низки порушень, що загрожують життю.
Від допомоги у схудненні, захисту від серцевих нападів і деяких видів раку до збільшення тривалості життя – всіма цими властивостями, вважають учені, має перець чилі: цей продукт назв ними квиток у довгу і здорову життя. Його споживання дає ефект, що знижує ризик смерті – це підтвердило дослідження.
Вчені протягом восьми років відстежували стан 23 000 чоловік, розділених на дві групи: вживали перець і немає. Дослідники виявили, що ризик смерті від серцевого нападу був на 40 відсотків нижчим серед тих, хто їв гострий продукт щонайменше чотири рази на тиждень.
Залежність між споживанням пекучого перцю та смертністю також виявило наглядове дослідження, опубліковане медичними фахівцями з Університету Вермонту. Вони проаналізували дані Національного дослідження здоров’я та харчування США, в ході якого в період з 1988 по 1994 рік спостерігалася репрезентативна вибірка дорослих людей, їх дієти та способу життя. Медики встановили: загальна смертність учасників, які споживали гострий червоний перець, склала 22% у порівнянні з 34% серед тих, хто його не їв.
Вчені вважають, що доступний продукт може знижувати ризик смерті завдяки впливу своїх поживних речовин, включаючи витамини B, C і провітамін А. Його активний інгредієнт капсаїцин має властивість захищати організм від розвитку серцевих захворювань, ожиріння. Було виявлено, що вживання в їжу пекучого перцю спецій збільшує швидкість розщеплення жирів у певних тканинах, перешкоджає переїдання. Це важливо, оскільки надмірна вага або ожиріння збільшують ризики високого кров’яного тиску, серцевих захворювань, інсульту, діабету 2 типу, деяких видів раку, водночас підвищуючи шанси людини на ранню смерть.
Крім того, лабораторні дослідження показали, що капсаїцин має сильні протиракові властивості, здатний вбивати більше 40 типів ракових клітин, не пошкоджуючи нормальні клітини, запобігати поширенню раку на інші частини тіла.
В одній з робіт вчені встановили, що вживання 5 г перцю чилі перед їжею з високим вмістом вуглеводів допомагає стабілізувати рівень цукру в крові, запобігти різким сплескам рівня глюкози. Також було показано, що капсаїцин знижує рівень холестерину.
Інші гострі продукти, що містять капсаїцин – це перець халапеньо, каєнський перець.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!