Названо кращі добавки до чаю, які підвищують імунітет

Головна / unsorted / Названо кращі добавки до чаю, які підвищують імунітет

Чай здатний зміцнити імунітет і знизити ризик раку через велику кількість антиоксидантів у складі. Особливо корисним гарячий напій буде у тандемі з деякими імуностимулюючими добавками.

Так, дослідники виявили, що куркума активує важливі частини імунної системи, такі як Т-клітини та B-клітини. Добавка здатна знизити прояви артриту, алергії та астми, також вона зменшує ризик виникнення сердечних захворювань, хвороби Альцгеймера, діабету та онкології. При цьому важливо знати, що продукт може викликати побічні реакції з деякими антикоагулянтами, препаратами, що знижують кислотність шлунка, та ліками від діабету.

Ще одна корисна добавка до чаю – корінь солодки. Він містить флавоноїди, тип рослинних сполук, багатих антиоксидантами і володіють протизапальними, протидіабетичними та протираковими властивостями. Є дані, що солодка може боротися з бактериями, вирусами та грибками. Деякі можливі побічні ефекти при вживанні у великих кількостях включають підвищення артеріального тиску, зниження рівня калію та ускладнення для вагітних.

Далі йде імбір. У ньому багато хімічних сполук, таких як гінгерол, які допомагають боротися із запаленнями та раком. Часто добавку використовують при нудоті та різних типах артриту.

Відзначається, що імбір може викликати проблеми у людей із жовчнокам’яною хворобою або у людей, які приймають антикоагулянти. Також неясно, безпечно ли це під час вагітності, тому краще уточнити цей момент у лікаря.

Допомагає боротися з вирусами та бактеріями та зміцнює імунну систему чай з перцевої м’яти. Він також заспокоює шлунок при нудоті та інших шлунково-кишкових розладах. Ментол і метилсаліцилат, основні інгредієнти м’яти перцевої, заспокоюють, зменшують біль та перешкоджають росту бактерий. Чай з листя м’яти зазвичай вважається безпечним, але довгострокові наслідки його вживання у великих кількостях невідомі.

Є докази того, що ромашковий чай має антибактеріальні властивості і допомагає при неспокійному сні. Також він корисний для зміцнення кісток, при менструальних болях і тривозі. Ромашка містить тип флавоноїду-апігенін, який, як було показано у клітинних дослідженнях, бореться з раком. При цьому необхідні додаткові дослідження на людях.

Полезно додавати до чаю гібіскус. Він містить потужний антиоксидант антоціан та витамин С, який відіграє важливу роль в імунній функції. Є свідчення того, що він може допомогти знизити кров’яний тиск і жир у печінці. При цьому вагітним або приймаючим ліки від малярії хлорохін, а також деякі ліки від артеріального тиску та діабету, слід уникати гібіскуса.

Підкреслюється, що як ліки чай розцінювати не можна. Гарячий напій корисний як продукт у щоденному раціоні. Однак і в цьому випадку іноді він може привести до деяких побічних ефектів, наприклад, у поєднанні з лікарськими препаратами і під час вагітності, про що говорилося вище.

Джерело dailynews.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!