Названо найкращі продукти для захисту від метаболічного синдрому
Захист від метаболічного синдрому, який є комплексом небезпечних порушень, ефективно забезпечують жирні молочні продукти, показало дослідження, проведені вченими з Канади.
Метаболічний синдром – це сукупність відхилень, що включають ожиріння, гіпертонію, підвищений рівень цукру та холестерину в крові. Наявність синдрому значно підвищує ризик розвитку серцево-судинної патології, цукрового діабету 2-го типу, інших захворювань.
Дослідження вчених з Університету Макмастера в Канаді показало: одним із найкращих засобів захисту від виникнення небезпечного синдрому є жирна молочка.
“Активне споживання продуктів з цільного (не знежиреного!) молока корелює з більш низькою ймовірністю метаболічного синдрому”, – цитує дослідників.
Фахівцями були проаналізовані дані 140 000 чоловік із 21 країни світу, що збиралися протягом дев’яти років. В результаті було зроблено висновок про те, що включення молочних продуктів до щоденного раціону харчування може бути «недорогим ефективним методом зниження метаболічного синдрому, гіпертонії, діабету і, зрештою, серцево-судинних захворювань».
Конкретно йдеться про те, щоб такий раціон містив порцію цільного молока або йогурту (244 грами), скибочку сиру (15 грамів), вершкового масла (5 грамів).
“Споживання цих молочних продуктів пов’язане з більш низькою поширеністю метаболічного синдрому та його окремих компонентів на початковому рівні, а також з більш низьким ризиком гіпертонії та діабету”, – заявили автори проекту.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!