Названо популярні продукти, які здатні нашкодити щитовидній залозі.
Капуста, овочеві смузі, деякі види риби, ковбасні вироби – цілий ряд популярних продуктів може зашкодити тендітній та чутливій щитовидній залозі.
Фахівці нагадують, що спосіб життя впливає на стан щитовидки, і деякі популярні продукти, здатні їй нашкодити, спровокувати розвиток порушень. Ними були названі такі продукти.
Експерти вказали на водорослі та морську капусту, що містять багато йоду. За наявності гіпертиреозу або коли гормони щитовидки досягають верхньої межі норми, такі продукти краще не їсти, щоб уникнути надактивності залози.
Капуста і всі інші овочі сімейства хрестоцвітних багаті специфічними речовинами, які можуть впливати на здатність щитовидної залози переробляти йод, шкодити їй. Але це стосується лише сирих овочів, пояснили вчені.
Також, за їх словами, потрібно бути дуже обережними з таким популярним продуктом, як смузі. Овочі та зелень, перемелені у рідину, миттєво засвоюються, при цьому містять компоненти, здатні зменшити функцію залози.
Ще один популярний продукт, здатний нашкодити органу, – це штучні підсолоджувачі. Вони негативно впливають на мікрофлору кишечника, що погано позначається на функціонуванні щитовидки.
Сприяє її дисфункції та оброблене м’ясо. У продуктах з нього часто містяться добавки каррагенан та полісорбат 80, здатні активізувати механізми, що запускають розвиток аутоімунних захворювань, включаючи хвороби цього органу.
Риба, саме тунець, скумбрія, відрізняються високим дозуванням ртуті, яка поглинається щитовидкою і здатною в ній накопичуватися. Це збільшує ймовірність тиреоїдиту Хашимото, за якого імунна система атакує щитовидну залозу, сприяючи її руйнуванню.
Крім того, залози шкодять надлишок солі, і медики рекомендують контролювати споживання продуктів, що містять сховану сіль – таким, наприклад, може виявитися хліб, напівфабрикати, соуси, багато інших часто купуються в супермаркетах.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!