Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Не солодке: Супрун розповіла, що “запускає” роботу мозку
Солодощі, зокрема конфети, шоколадки та тістечка не допомагають мозку краще справлятися із завданнями. У той же час, обмеження калорій у раціоні та біг на довгі дистанції роблять людей розумнішими, інформує sutura.org.ua
Про це написала виконувач обов’язків міністра здравоохранения Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.
Вона підтвердила, що мозок як джерело енергії може їсти тільки глюкозу або створені печінкою з жирів кетоні, однак “це не можна вважати ліцензією на солодощі та жирну їжу”.
За словами ст. о. міністра охорони здоров’я, людське тіло самостійно підтримує постійний рівень глюкози завдяки гормонам.
Крім того, якщо ви в захопленні від своєї роботи, вам напевно знайоме почуття метеликів у животі, поколювання в пальцях і мурашок на шкірі, значить, у вас виділяється гормон адреналін. Він робить так, щоб глюкоза безперешкодно надходила в дах і живила мозок. Тистечка і тортики тут ні до чого.
Чиновниця додала, що хоча солодка та жирна їжа і дає тимчасове задоволення, але в підсумку не допомагає, тільки робить людей в’ялими та сонними.
“Натомість обмеження калорій і заняття спортом ще і як “запускають” роботу мозку. Вони сприяють утворенню так званого нейротрофного фактора мозку, що сприяє виживанню нейронів і їх взаємодії “, – наголосила вона.
Також, Супрун підкреслила, що для підтримання мозку та здоров’я всього організму в цілому, вчені радять харчуватися збалансовано, різноманітно, уникнути жирного та сладкого, бути фізично активними, та досить відпочивати.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!