Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Не зря манго називають “королем фруктів” – 6 незаперечних плюсів для здоров’я
Відкусіть кусочок цього тропічного фрукту і пориньте у насолоду. Ви, звичайно, зацікавитеся, чи може щось смачне бути ще й корисним. Однозначно так! Незважаючи на досить високий вміст цукру, манго має цілу низку переваг. Ми ознайомимо вас із найбільш корисними властивостями диво-фрукта, інформує sutura.org.ua
Манго захищає від онкологічних захворювань
Плоди манго містять понад десяток видів поліфенолів. Ці рослинні сполуки мають антиоксидантну дію, яка захищає клітини від пошкодження ДНК, що може спричинити важкі захворювання (такі як діабет 2 типу та рак). За результатами досліджень, антиоксиданти манго суттєво пригнічували ріст клітин раку молочної залози.
Манго зміцнює імунну систему
В одній чашці манго міститься четвертина денної норми витамину A, а ця поживна речовина не замінна для правильної роботи імунної системи (включаючи виробництво та активність білих кров’яних тілець). Дефіцит цього витамину тісно пов’язаний зі схильністю до підхоплення інфекцій.
Манго покращує стан шкіри та волосся
Вітамін А, що міститься в манго, є основним елементом для утворення та підтримки різних типів епітеліальних тканин – шкіри, волосся та сальних залоз. Останні, які прикріплені до волосяних фолікулів, відповідають за здоровий стан волосся. Одна чашка манго також забезпечує близько 75% щоденної норми витамину С. Ця питна речовина потрібна для виробництва коллагену, це тип тканини, який придає шкірі еластичності та допомагає уникнути зморшок та провисання.
Манго полегшує закріп
При проведенні досліджень серед людей, що страждають на хронічний закріп, було виявлено, що манго дає більше позитивних результатів, ніж вживання аналогічної кількості ізольованого волокна. Але варто пам’ятати, що манго має високий вміст коротколанцюгових вуглеводів, і в деяких споживання манго може призвести до підвищеного газоутворення. Тому людям із синдромом роздратованого кишківника слід споживати манго з обережністю.
Манго добре регулює сахар у крові
Здається малоймовірним, що такий сладкий фрукт може регулювати рівень цукру в організмі. Але було проведено дослідження, де протягом 12 тижнів 20 людей з проблемою ожиріння включили до раціону 10 г перетертої, висушеної м’якоті манго (це еквівалент половині свіжого фрукту). Після закінчення експерименту рівень глюкози у всіх учасників значно знизився. Дослідники вважають, що це завдяки роботі біологічно активних компонентів – антиоксидантів, що міститься у плодах.
Манго – еліксир для ваших очей
Антиоксиданти лютеїн та зеаксантин, що містяться в манго, є незамінними для зору. Ці дві природні сполуки захищають сітківку та лінзу, збільшують візуальний діапазон, зменшують дискомфорт від відблисків, покращують візуальний контраст, захищають очі від шкідливих ультрафіолетових лучів, сповільнюють прогресування катаракти та дегенерації макулі.
Як запровадити в раціон більше манго?
На щастя, манго можна компонувати з дуже різноманітними стравами, як солодкими, так і кислими. Наприклад, можна нарізати манго тоненькими скибочками на тост чи додати фрукт до йогурту чи каші. Манго добре збивається в смузі, є чудовим додатком до тако, сальсі, тунця чи просто салату з куркою. Додавайте манго до риби або просто до злакових страв, таких як кіноа чи дикий рис. А ще можна використовувати манго в десерті – пудинг з чіа, морожене з кокосового молока. Даже можна спробувати приготувати маргариту з манго!
Цей вишуканий фрукт принесе багато користі вашій шкірі, волоссю, очам та імунній системі.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!