Зазвичай людина прагне жити у своє задоволення, ні про що не турбуючись і не замислюючись, передає sutura.org.ua

Поступово накопичується втома, виникає погане самопочуття, дратівливість.

Чи можна дізнатися без проведення спеціальних аналізів – чи накопичилися в організмі шлаки?

Зашлакованість організму можна визначити за запахом. Від здорової людини виходить запах свіжості, або його запах взагалі не відчувається (незалежно від прийому водних процедур).

Неприємний запах поту під пахвами, а також від шкіри та виділень, швидко набувають неприємного запаху носка – все це вказує на розвиток гнильних процесів у товстого кишечнику і на те, що шкідливі речовини всмоктуються всередину організму.

Можна провести діагностику на мові:

  • блідий язик вказує на недолік вироблення нової крові, а також на анемію, захворювання органів травлення;
  • червоний мову свідчить про гарячковий стан;
  • фіолетовий, пурпуровий або сизий мову вказує на перешкоди на шляху вільної циркуляції крові, захворювання кров’яних судин серця та хвороби печінки;
  • товстий і великий мову, коли його тіло збільшено і на ньому залишаються сліди зубів, – на проблеми із селезінкою та почками;
  • тонка мова з тріщинами та складками, з нерівностями та розривами, канавками та поглибленнями – на проблеми з кров’ю.

У всіх цих випадках бажано провести м’яке очищення організму.

Хороше травлення – ознака здоров’я. Їжа не повинна довго затримуватися в організмі, за сутки, або навіть за менший період вона повинна бути засвоєна, а організм позбавлений від неперетравлених залишків.

Різні відхилення у травленні говорять про порушення гармонії в організмі.

Розлад шлунка може попереджати про погану якість їжі. І цьому не варто дивуватися, адже щодня потреби організму у їжі змінюються.

Вчора він оновлював дах і йому потрібна була їжа одного складу, а сьогодні він зміцнює кістки – для цього йому потрібні інші елементи живлення.

Тільки різноманітне харчування може дати організму все потрібне. Якщо в ньому чогось бракує – організм у змозі виробити майже все необхідне сам, але витратити на це сили, відпущені на підтримку здоров’я.

Пам’ятайте про те, що організм постійно оновлюється і будь-які неполадки у його роботі вимагають вашої прискіпливої ​​уваги.

Особливу увагу треба звернути на запори. Вони свідчать про те, що в організмі сповільнюється оновлення клітин, старі клітини починають працювати зі збоями, виникає схильність до захворювань.

Запори викликають передчасне старіння шкіри, погіршення пам’яті. Внаслідок цього в кров попадають шкідливі речовини, які не встигли вивестися з організму, що призводить до самоотруєння та перевантаження почок.

Можливе утворення каменів у почках, що потребує значних зусиль для їх виведення.

Нестача їжі або її маленька калорійність можуть викликати розлад шлунку, в цьому випадку треба просто збільшити порції або зробити харчування різноманітнішим, бо одноманітне харчування може розладнати травлення.

Для того щоб травна система працювала нормально і була здорова, необхідно максимально урізноманітнити харчування, їсти щонайменше 4 рази на день, готувати їжу зі свіжих продуктів, піддаючи їх мінімальній кулінарній обробці.

Намагайтесь готувати невеликі порції, які можна з’їсти відразу, щоб не залишати їжу на більш пізній час і не розігрівати її.

Ті речовини, які необхідні організму для підтримки внутрішніх функцій (нормальна температура тіла, оновлення клітин організму, ріст волосся і нігтів, вироблення слини тощо), він бере з їжі, а якщо їжа одноманітна – виробляє сам, витрачаючи на це енергію, яка потрібна для підтримки здоров’я і довголіття.

Це одна з причин, через яку не так багато людей доживають до нормальних для людського організму 130 чи 140 років.

Любителі підраховувати калорії часто випускають з уваги цю енергетичну потребу організму і їдять малоенергетичну їжу. А потім дивуються: звідки до сорока років з’являються хвороби?

Просто організм виснажив всі свої резерви, і йому потрібна допомога.

Потрібно частіше прислухатися до його потреб і пам’ятати про те, що здорова людина ніколи не з’їсть більше того, що їй необхідно.

Очищення агар-агаром

Я вважаю агар-агар обов’язковим компонентом правильного харчування.

Саме на Сході вперше зауважили, що, якщо виварити і висушити бурі морські водорослі, вийде незвичайне прозрачне речовина без запаху, смаку та кольору.

Якщо цю речовину знову змочити, утворюється густий, щільний холодець.

Желеподібна маса добре вбирає всі токсини, що знаходяться в шлунку та травному тракті, видаляє шкідливі речовини з печінки, покращує її роботу.

Десерти з агар-агару дуже смачні та корисні. У Японії з нього готують найрізноманітніші мармелади, желейні кубики, желейні фігурки, які так люблять діти, або фруктовий холодець, який так люблять дівчата.

Усі приготовані з агар-агару дуже корисні. Він вбирає в себе і виводить з організму шкідливі речовини та продукти розпаду патогенних мікроорганізмів.

Агар-агар може допомогти схуднути – він абсолютно не засвоюється і, розбухаючи в кишечнику, створює відчуття ситості, а шлунок при цьому працює активніше.