Один з кращих продуктів для природного зниження високого холестерину

Головна / unsorted / Один з кращих продуктів для природного зниження високого холестерину

Згідно з даними досліджень, одним з кращих продуктів для зменшення високого холестерину є червоний дріжджовий рис: він діє як природні «ліки», що скорочують кількість загального холестерину, ЛПНЩ «поганого» холестерину та тригліцеридів у крові.

Будучи жироподібним речовиною, холестерин не є шкідливим за своєю природою – більше того – потрібний організму для виробництва здорових клітин. Однак його високий рівень шкідливий, оскільки сприяє утворенню жирових відкладень у кров’яних судинах та артеріях, що збільшує ризик сердечних захворювань – основної причини смерті людей у ​​всьому світі.

За даними, один із кращих продуктів для природного зниження високого холестерину є червоний дріжджовий рис – інгредієнт традиційної китайської медицини та кулінарії, одержуваний шляхом вирощування червоного рису з дрожжами, що забезпечують його ферментацію.

“Вивчаючи можливість зниження високого рівня холестерину за рахунок червоного дріжджового рису, дослідники зробили висновок, що продукт має здатність значно знижувати концентрацію загального холестерину, холестерину ЛПНЩ та загального триацилгліцерину в порівнянні з плацебо”.

Дана властивість продукту вчені пов’язують зі значним кількістю монаколіну – це речовина хімічно ідентично активному інгредієнту ловастатину, що знижує холестерин препарату. Ще в 1977 році японський вчений, професор Ендо, виявив, що штам дріжджів Monascus виробляє натуральне речовину, здатне знижувати рівень холестерину. Було встановлено: даний компонент інгібує HMG-CoA редуктазу, фермент, який є важливим для виробництва холестерину в організмі. Мовлення отримало назву монкаколін К.

З тих пір вчені відкрили вісім монаколіноподібних речовин, що володіють властивостями зниження концентрації холестерину в крові. Використання червоного дріжджового рису, що містить їх, дослідники вважають одним із найкращих природних способів лікування гіперхолестеринемії.

“Його вживання може бути новим терапевтичним підходом до зниження рівня холестерину у населення. Такий рис безпечний у довгостроковій перспективі – це підтверджується тим, що він тисячоліттями був основним продуктом харчування в азіатських країнах. Але ми нагадуємо: перш ніж переходити на нові продукти чи добавки з метою зниження підвищеного холестерину завжди важливо консультуватися з терапевтом”, – резюмували науковці.

Джерело woman24.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!