П’ять найбільш корисних продуктів від хвороб серця
Додавши у свій щоденний раціон кілька продуктів, ви можете покращити показники артеріального тиску, рівня тригліцеридів, холестерину та знизити свій ризик постраждати від хвороб серця.
Листяна зелень. Містити витамин К і природні сполуки нітрати, що допомагають знизити кров’яний тиск, покращити артеріальну функцію, що однозначно корисне для зміцнення серця.
Ягоди. Є одним із найбагатших джерел антиоксидантів. Багато досліджень вказують на той факт, що їх вживання в їжу бореться з розвитком одразу кілька факторів ризику серцевих захворювань.
Авокадо. Продукт рясніє мононенасиченими жирами і калієм, які здатні знижувати рівень холестерину, кров’яний тиск, скорочують ризик метаболічного синдрому, що сприяє розвитку таких патологій, як атеросклероз, ішемічна хвороба серця.
Жирна риба. Містячи багато омега-3 жирних поліненасичених кислот, продукт ефективно перешкоджає посиленню факторів ризику серцевих захворювань, таких як артеріальний тиск, високі рівні тригліцеридів та холестерину в крові.
Темний шоколад. Забезпечує організм антиоксидантними сполуками флавоноїдами, що гальмують процес розвитку кальцинованих бляшок в артеріях та поява ішемічної хвороби серця.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!
