Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5

П’ять продуктів для контролю цукру в крові та захисту від діабету 2 типу

Головна / unsorted / П’ять продуктів для контролю цукру в крові та захисту від діабету 2 типу

0 / 5. 0

Вибір продуктів має вирішальне значення для нормалізації рівня цукру в крові, і ці п’ять продуктів можуть допомогти запобігти або знизити ризик розвитку діабету 2 типу, покращивши природні механізми контролю організму над виділенням глюкози в дах.

Діабет 2 типу є найбільш поширеним типом цукрового діабету, що специфічним чином впливає на здатність організму переробляти сахар. При даному захворюванні контроль вмісту глюкози в крові виходить з ладу, її показники стають надто високими. Це збільшує індивідуальний ризик розвитку низки проблем зі здоров’ям, включаючи хвороби серця та почок, високий кров’яний тиск, інсульт.

У деяких випадках схильність до захворювання на діабет 2 типу збільшують певні фактори: наприклад, надмірна вага або сімейний анамнез захворювання. Людям з даними характеристиками фахівці особливо наполегливо радять використовувати заходи, що допомагають покращити контроль цукру в крові та захиститися від появи недуги.

“Поряд із регулярними вправами велику роль у запобіганні діабету відіграє раціон харчування. Хоча не існує чарівної їжі, здатної вилікувати діабет, існують продукти, багаті на питні речовини, які можуть допомогти запобігти або відстрочити його виникнення, як і інших проблем зі здоров’ям”, – розповіли експерти.

Вони рекомендують звернути увагу на наступні п’ять продуктів.

Яблука (несолодкі). Багаті кверцетином, рослинним пігментом, що допомагає організму більш ефективно виробляти інсулін, а також антиоксидантами та клітковиною, які сприяють нормалізації цукру в крові.

Ягоди. Полуниця, малина, ожина, чорниця містять мало калорій, вуглеводів і мають низький глікемічний індекс, до того ж їхня клітковина замедлює всмоктування глюкози – все це забезпечує стабільний рівень цукру в крові.

Бобові. Дослідження, опубліковане журналом Archives of Internal Medicine, показало, що споживання чашки квасолі на день ефективно знижує рівень цукру в крові. Бобові відрізняються високим вмістом білка, клітковини, фолієвої кислоти, калію, заліза, магнію і мають низький глікемічний індекс, що робить їх відмінним природним засобом захисту від розвитку гіперглікемії та діабету.

Шпинат та інші зелені листові овочі. У них дуже мало калорій, але багато клітковини, кальцію, витамину А та різних антиоксидантів, які можуть допомогти схуднути, що важливо для запобігання діабету.

Бурий рис. Його поєднання високого вмісту клітковини та низького глікемічного індексу ідеально для захисту від діабету. Згідно з даними, опублікованими в Journal of Nutrition, його регулярне споживання знижує ризик розвитку діабету 2 типу на 26 відсотків. Крім клітковини, коричневий рис також містить значну кількість інших корисних сполук, що сприяють здоров’ю серця.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!