Популярний овоч на кухні назвали ліками від лишнього цукру і холестерину
Деякі люди ненавидять лук і це цілком зрозуміло. Це гострий, пряний овоч, який до того ж змушує плакати. Однак, незважаючи на всі недоліки, він вважається одним із найбільш корисних продуктів.
Цибуля багата витаминами, мінералами та фітохімічними речовинами, які і надають йому характерного смаку. Наприклад, він містить витамин С, який вважається потужним антиоксидантом, фолієву кислоту, потрібну для зростання клітин і обміну речовин, і витамин B6, який бере участь в утворенні червоних кров’яних тілець в організмі.
На думку експертів, лук також багатий на фітохімічні речовини, такі як антоціані, кверцетин, сульфіди та тіосульфінати. Антиоксиданти антоціані надають йому червоного кольору і захищають організм від запалення, кверцетин допомагає знизити кров’яний тиск і покращити здоров’я серця. Сульфіди та полісульфіди, які надають цибулі характерного аромату, також мають протиракові властивості.
Інша група сполук сірки, тіосульфінати пригнічує ріст шкідливих мікроорганізмів і навіть запобігає утворенню випадкових тромбів. Через цих поживних речовин овоч має низку переваг для здоров’я, в числі яких навіть зниження рівня цукру в крові та холестерину.
Дослідники виявили, що при прийомі від 400 до 600 мг екстракту цибулі на день кількість глюкози натощак знижувалася на 35-50%.
У той же час червоний лук зберігає в організмі хороший холестерин, який допомагає захистити від хвороб серця, і очищає кров від «поганого». Вчені з Гонконгу встановили, що вже за вісім тижнів регулярного прийому екстракту цибулі рівень «шкідливого» холестерину знижувався в середньому на 20%.
Джерело news24.in.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!