Продукт для здоров’я печінки, травлення та захисту від раку

Головна / unsorted / Продукт для здоров’я печінки, травлення та захисту від раку

Фахівці радять їсти артишоки – цей продукт, приготований на пару, варень чи жарень, має вражаючий список корисних властивостей: його споживання покращує здоров’я печінки, травної системи, захищає організм від розвитку запалень і раку.

“Артишоки, багаті кальцієм, залізом, витаминами C і A, а також іншими питательними речовинами, є надзвичайно корисним продуктом, якому властивий широкий спектр переваг для здоров’я, від покращення функцій травлення до зниження ризику раку”, – констатують експерти.

У чому ж полягає користь артишоків для здоров’я?

Забезпечують безліч поживних речовин. Крім високого рівня витамину С, продукт багатий на фолієву кислоту, магній, калій, фосфор. Вони також містять харчові волокна та антиоксиданти, включаючи лютеолін, апігенін, хлорогенову кислоту.

Борються із запаленням. Головки та листя артишоків містять велику кількість антиоксидантів. Ці речовини допомагають захистити клітини організму від руйнівного для них окисного стресу, що викликається активністю вільних радикалів і веде до запалення.

Знижують рівень холестерину. Рослинний продукт дуже корисний для серця – він ефективно сприяє зниженню рівня холестерину завдяки великій кількості клітковини та деяких сполук. Антоціані, фенолі, флавоноїди та інші антиоксидантні компоненти, що містяться в артишоках, запобігають окисленню холестерину.

Покращують травлення. До складу листя артишоку входити гірці на смак з’єднання цинаропікрин – його вплив позитивно стимулює функції шлунково-кишкового тракту, покращує просування їжі травним трактом.

Перешкоджає запору. Неперетравлюваний вуглевод інулін, що міститься в артишоках, служити їжею для корисних бактерий у кишечнику, що допомагає нормалізувати, зробити регулярну дефекацію.

Підтримує здоров’я печінки. Два найпотужніші антиоксиданти артишоків, цинарин та силімарин, допомагають печінці виводити харчові токсини та загрязнювачі з навколишнього середовища. Багато досліджень також показали, що цинарин захищає печінку від пошкоджень, допомагає її клітинам регенерувати.

Захищає від раку. Окислювальний стрес і запалення, що виникають в організмі, тісно асоціюються з розвитком раку. Завдяки впливу речовин-антиоксидантів на ці руйнівні процеси артишоки допомагають знизити ризик виникнення раку, загальмувати зростання ракових клітин.

Джерело medicalanswers.com.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!