Продукти, які не потрібно зберігати у холодильнику

Головна / unsorted / Продукти, які не потрібно зберігати у холодильнику

Деякі продукти, що поміщаються безліччю людей на зберігання в холодильник, насправді не повинні зберігатися там – вплив низьких температур змушує їх втрачати корисні властивості або ставати вредними.

Помідори. Холод зберігає їх, але також перериває дозрівання, змушує втрачати характерну консистенцію, робить менш смачними. Це стосується всіх видів помідорів – їх краще тримати в сухому холодному темному місці.

Лук. Свіжозрізаний зелений лук можна зберігати в холодильнику в спеціальному контейнері протягом декількох днів. Ріпчастий лук поміщати туди не потрібно, він лише втратить свої поживні та смакові якості, почне розм’якшуватися через вологу. Для нього слід знайти невеликий сухий темний простір.

Картопля. Щоб зберегти продукт якомога довше, потрібно сухе місце. У холодильнику картопляний крахмаль починає швидше перетворюватися на сахар: його споживання буде провокувати різкі скачки глюкози в крові. Помістіть картофель у бумажний пакет і оставте на полиці у шафі – так він збережеться довше і буде набагато кориснішим.

Кофе. Поміщень у холодильник, вона вбирає запахи та вологість всіх інших продуктів, тому зберігати її там не потрібно – цілком достатньо герметичного контейнера та кімнатної температури.

Авокадо. Низькі температури холодильника дозволяють зберігати екзотичний плід кілька тижнів, проте ви не отримаєте головного – м’якості. Для досягнення консистенції, яка робить його таким смачним, авокадо потрібно зберігати за кімнатної температури. Щоб прискорити дозрівання, поруч корисно тримати яблуко.

Яйця. Майже у всіх є спеціальний контейнер для цього продукту всередині холодильника, але правда в тому, що він марний. Яйця можна сміливо зберігати за межами рефрижератора – у супермаркетах саме так і роблять. Вміст поза холодильником робить їх смачнішими.

Мед. Холодильник не продовжує його збереження, а швидше викликає кристалізацію, що прискорює окислення продукту. Мед набагато краще зберігається при кімнатній температурі та у темряві.

Банан. Найкращий спосіб “вбити” банані – це помістити їх у холодильник: вони швидко стануть м’якими та коричневими. Їх потрібно тримати при кімнатній температурі, що важливо – не в одній кошику з яблуками.

Апельсин. Цитрусові містять лимонну кислоту, яка не виносить перебування у холоді. Хочете, щоб апельсини були м’якшими та приємнішими на смак, не розташовуйте їх у холодильник.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!