SUTURA

Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5

Продукти, які потрібно виключити з раціону, щоб запобігти раку кишечника

Вісь продукти, які слід удалити зі свого раціону, щоб знизити ризик раку кишечника, а також попереджувальні знаки, на які слід звернути увагу.

Рак кишечника трохи частіше зустрічається у чоловіків, ніж у жінок, за оцінками шкірного 15-го чоловіка, і у кожної 18-ї жінки протягом життя буде діагностовано рак кишківника.

Рак кишечника найчастіше зустрічається у людей старше 50 років, тому вік можна розглядати як фактор ризику. Однак ваш спосіб життя і особливо дієта можуть збільшити ризик розвитку раку кишечника. Отже, які продукти Вам слід скоротити, щоб знизити ризик раку кишківника?

Існують «переконливі докази», що червоне м’ясо та оброблене м’ясо збільшують ризик раку кишечника.

Червоне м’ясо-це такі види м’яса:

  • Яловичина
  • Бараніна
  • Свинина
  • Телятина
  • Оленіна
  • Козлятина

Оброблене м’ясо відноситься до м’яса, яке було консервоване, наприклад, шляхом копчення, в’ялення, соління або додавання консервантів. Цей список містить:

  • Ковбаса
  • Бекон
  • Шинка
  • М’ясні делікатеси, такі як салямі
  • Паштет
  • М’ясні консерви, наприклад, солонина
  • М’ясні нарізки, в тому числі з курки та індички

Рекомендується вживати не більше 500 г приготованого червоного м’яса на тиждень.

Наприклад, спагетті-болоньєзе містить приблизно 140 грамів вареного говяжого фаршу. Середня свиняча відбивна становить близько 90 грамів, а середній стейк – близько 145 грамів.

Червоне м’ясо багате на білки, а також інші питательні речовини, тому воно може бути частиною збалансованої дієти, але його безумовно слід вживати в помірних кількостях. Ви можете отримати білок з інших джерел, таких як бобі, тофу та яйця.

Джерело dailynews.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!