Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Продукти, які знімати запалення в підшлунковій залозі та печінці
Часто можна почути розмови про те, що спосіб життя сучасного людини та її харчування не йдуть на користь її підшлункової залози та печінці, передає sutura.org.ua
Чим більше переробленої їжі і чим менше натуральних продуктів, які ми вживаємо, тим більше страждають від нашого харчування ці важливі органи.
Замислюємося про наші звички та способи життя, які ми ведемо: куріння, низька фізична активність, зловживання солодками. Ми віддаємо перевагу переробленій їжі та нехтуємо натуральним: наприклад, лінимося варити свіжі фрукти.
Часто ми повертаємося додому втомленими та розморожуємо вже готову їжу на вечерю замість того, щоб посвятити годину приготування корисних та натуральних страв. Саме в останніх інгредієнтів зберігаються всі корисні мікроелементи: антиоксиданти, мінерали та витамини.
Кожен з нас розуміє, що обов’язковими умовами здорового харчування є час і бажання.
Повір, твоє здоров’я та благополуччя стояти цих зусиль. Гарне самопочуття необхідно цінувати. Що стосується підшлункової залози та печінки, то сьогодні нам хотілося б розповісти тобі про продукти, які найбільш корисні для цих органів. Постарайся регулярно вмикати їх у свій раціон.
Не забувай про те, що стан печінки та підшлункової залози позначається на твоєму загальному здоров’ї. Тому, виявляючи таку турботу, ти зможеш покращити своє самопочуття.
1. Натуральний сік з буряка та моркви
Збільшення печінки, гепатомегалія або, може розвиватися з кількох причин: через появу жирових відкладень у печінці або перенесених вірусних захворювань, а також гепатиту.
Якщо це твій випадок, лікуючий лікар зможе підібрати тобі відповідне лікування.
При цьому дуже важливо стежити за своїм харчуванням і регулярно пити натуральний сік з буряка та моркви. Також цей напій корисний і для підшлункової залози.
Зараз ми розповімо тобі, як його приготувати.
Інгредієнти:
- 1/4 буряків
- 1 морква
- 5 столових ложок соку лимона (50 мл)
- 1 склянку води (200 мл)
Приготування:
Насамперед необхідно ретельно вимити коренеплоди. Після цього наріж їх дрібними кусочками, щоб полегшити їх перемішування у блендері.
Коли в тебе вийде однорідне пюре, додаємо склянку води та лимонний сік.
Пити цей напій потрібно вранці. Ось побачиш, як добре ти собі відчуваєш після цього
.
2. Трав’яний чай
Трав’яні чаї, настої згідно з показаннями вашого захворювання допоможуть зняти запалення та зміцнити здоров’я печінки та підшлункової залози. Не варто забувати про чудові властивості рецептів народної медицини.
Дозволяють заспокоїти запальні процеси, але й нормалізують роботу цих важливих органів.
Антиоксиданти, які у великій кількості містяться у цих напитках, допомагають боротися з ожирінням печінки та стимулюють регенерацію її клітин.
Незважаючи на це, зловживати чаєм не варто. Одної чашки на день буде цілком достатньо.
3. Авокадо
Міститися в авокадо глутатіон є похідним від амінокислот трипептид. Він допомагає очистити печінку та підшлункову залозу від токсинів.
Варто мати на увазі, що крім цього авокадо є багатим джерелом корисних мононенасичених жирів.
Ці жири дозволяють піклуватися про стінки кров’яних сосудів та полегшують переробку печінкою «поганого» холестерину (LDL-холестерину).
4. Лляне масло для печінки та підшлункової залози
Рослинні олії холодного віджиму, наприклад, конопляни або лляни, приносять велику користь здоров’ю нашої печінки. Те саме стосується і підшлункової залози.
При цьому не варто забувати про те, що вживати олію потрібно в помірній кількості. Найкраще включати їх у свій раціон у натуральному вигляді. Так, можеш додавати ці олії в салати або готувати тости з цільнозернового хліба (з муки не містить глютен – тобто, зі спельті(полбі)).
Рослинні олії допоможуть заспокоїти запальні процеси в цих органах та очистити їх від шкідливих токсинів. Завдяки цьому твоє самопочуття стане кращим.
5. Крупи
Крупи, про які йдеться, є джерелами клітковини, білків і мінералів. Деякі з них ми практично не використовуємо при приготуванні їжі. При цьому ці крупи містять більше корисних мікроелементів, ніж злаки, які ми використовуємо регулярно.
Перш за все необхідно звернути увагу на пшоно, кіноа та гречану крупу.
Ці крупи містять ферменти, що стимулюють травлення. Вони заспокоюють запальні процеси, знижують рівень холестерину в крові та піклуються про здоров’я серця.
Постарайся регулярно купувати ці крупи та використовувати їх для приготування різних страв.
6. Артишок
Артишок чудово підходить для будь-якої вечірки. Він смачний та апетитний.
Що стосується нашого здоров’я, то ці овочі йдуть на користь підшлункової залози, печінки та жовчного міхура.
Артишок полегшує переварювання жирів, знімає запалення та налагоджує роботу млявої та жирної печінки.
Крім цього артишок стимулює виведення токсинів та активує перистальтику кишечника.
Ми рекомендуємо тобі їсти на вечерю артишоки з оливковою олією, уксусом та лимоном.
7. Папайя
Папайя — це щось більше, ніж смачний тропічний фрукт, корисний для травлення.
Завдяки вмісту в ній флавоноїдів, наприклад, криптоксантину, ми можемо знизити рівень «поганого» холестерину в крові, припинити окислення клітин та заспокоїти запальні процеси у цих органах.
Як тільки у тебе з’являється можливість придбати папайю, не випускай її. Твій організм скаже тобі велике спасибі за поважну турботу.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!