Продукти, які ззовні роблять людей старшими

Головна / unsorted / Продукти, які ззовні роблять людей старшими

Підвищений ризик розвитку раку, серцевих захворювань та діабету, а ще — запальні процеси, хронічний біль, постійна втома та передчасні зморшки. Всі ці неприємні наслідки можуть з’явитися, якщо регулярно їсти ці звичні продукти. Перевірте, чи немає їх у вашому холодильнику чи тарілці — і негайно викиньте!

Картопля фрі

Це гарний варіант гарніру, але тільки в тому випадку, якщо масло для його приготування вибрано свіже і таке, що не використовувалося більше одного разу. На жаль, у багатьох закладах громадського харчування під час приготування страв у фритюрі олія використовують кілька разів — і в підсумку в кінцевому продукті занадто високий вміст трансжирів та вільних радикалів. Чим частіше ви їсте змажену їжу, тим вищий ваш ризик захворіти на діабет іншого типу або отримати інфаркт. Якщо ви жити не можете без змаженого, хоча б частіше замінюйте масло.

Консервовані продукти

Коли вибираєте для приготування консервовані овочі або готові супи і каші, обов’язково вивчайте склад: часто в цих продуктах міститься багато натрію. Лікарі попереджають: майже всі з нас щодня перевищують рекомендовану норму солі, що може призвести до зневоднення, захворювань печінки та нірок, а також проблем із серцем та сосудами. Крім того, деякі консервовані страви – наприклад, готові супи або лапша швидкого приготування – містять трансжири, які підвищують рівень “поганого” холестерину та збільшують ризик розвитку серцевих захворювань, інсульту та діабету іншого типу.

Готова випічка

Що б нам не говорили про цукор і швидкі вуглеводи, не так вже й легко відмовитися від круасану або кусочка улюбленого пирога. Але якщо ви звикли пити вранці каву з випічкою, надавайте перевагу перевіреним виробникам. У готову випічку часто додають трансжири, які допомагають істотно збільшити термін її зберігання і підвищують рівень “поганого” холестерину. Поважно вивчайте склад, віддавайте перевагу тільки перевіреним виробникам, а краще і зовсім переходьте на більш здорові десерти.

Перероблене м’ясо

Минулого року ВООЗ офіційно визнала ковбаси, шинку, сосиски та інші продукти, що містять перероблене м’ясо, канцерогенами. Під час їх виготовлення часто використовуються небезпечні консерванти, які за умови нагрівання перетворюються на нітрозаміни, що підвищують ризик розвитку колоректального раку. Крім того, у цих продуктах часто є високий вміст трансжирів, натрію та інших небажаних сполук.

Фруктові соки та смузі

Торішнє дослідження підтвердило: щоденні дві склянки фруктового соку на день підвищують ризик розвитку хвороб серця на 150 %! Річ у тім, що в соках не залишається корисної клітковини, яка регулює швидкість підвищення рівня глюкози в крові, а ось фруктози, наоборот, багато. І тому щоразу, випиваючи склянку соку, ви отримуєте справжній інсуліновий укол, який розхитує вашу ендокринну систему і впливає на резистентність клітин до інсуліну.

Кофеїн

Напої з кофеїном – такі, як чай чи кофе – корисні для нашого здоров’я, підтримують здоровий метаболізм, допомагають нервній та сердечно-судинній системам працювати активніше. Але є один нюанс: дуже багато кофеїну може призвести до зневоднення організму і передчасного старіння тканин. Тому, якщо ви любите чай і кофе, обов’язково стежте за тим, щоб випивати протягом дня достатньо води.

М’ясо на грилі

Шашлик — неодмінний супутник усіх весняних та літніх розваг на природі — не такий нешкідливий, як здається. Онкологи попереджають: підгорілі частини м’яса містять багато небезпечних речовин. Як підтвердили дослідження, їх вживання пов’язане з підвищеним ризиком розвитку хронічних захворювань, у тому числі хвороб серця та нірок, а також порушенням складу шкіри та зниженням її еластичності. Якщо ви любите шашлик, обов’язково видаляйте підгорілі частини м’яса — так ви зможете захистити своє здоров’я і зробити цей продукт менш шкідливим.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!