Американське видання My Domaine спільно з експертами в галузі здорового харчування та провідними дієтологами склало перелік з 5 продуктів, яких необхідно уникнути після 30-ти років – особливо жінкам, передає sutura.org.ua

Очолює рейтинг цукор

Він провокує запальні процеси в організмі і ушкоджує волокна колагену та еластину, що відповідають за молодість та здоров’я шкіри. Причому, відмова від чистого сахару не вирішити проблему, адже у багатьох продуктах міститься «прихований» сахар, кількість якого ти також необхідно регулювати.

Штучні приправи та соуси

За сахаром слідують різноманітні штучні приправи та соуси: експерти рекомендують замінити їх натуральними спеціями та приготованими власноруч соусами.

Неякісні макаронні вироби

Дівчатам після 30-ти (і до, власне, теж) рекомендується відмовитися від неякісних макаронних виробів, дозволяючи собі лише пасту з твердих сортів пшениці.

Випічка та білий хліб

Зраціону слід викреслити також випічку та білий хліб, які містять велику кількість цукру та глюкози, які можуть порушити вироблення організмом колагену та багатьох білків. Віддай перевагу хлібу з висівками та корисних сладостей.

Дієтичні напої

Всупереч міфам про користь дієтичних напоїв, фахівці не радять приймати їх дівчатам після 30-ти: шкідливі речовини в їх складі чинять негативний вплив на гормони щитовидної залози.