Профілактика раку та інших захворювань: названо користь популярного чаю
Чай – це освіжаючий напій, який приносить багато користі для здоров’я. Його вважають ключем до молодості та довголіття. Практика вживання чаю переплітається з багатьма традиціями та звичаями.
Відомо три основні сорти чаю: зелений, чорний та улун. Причому найбільш сприятливий вплив на здоров’я людини надає саме зелений чай, у якому міститься багато корисних мікроелементів, переконані фахівці.
Уточнюється, що оздоровчий ефект зеленого чаю здебільшого пояснюється вмістом у ньому поліфенолів. В цілому це біологічно активні природні сполуки, що володіють корисним потенціалом для людини. У зростаючому чаї їх багато, проте частина фенолів після обробки втрачається. Частка поліфенолів у чайному листі може досягати 35%. Так, поліфенолі зеленого чаю можуть захистити від хвороб Паркінсона, Альцгеймера та інших нейродегенеративних захворювань, кажуть експерти.
Більш того, споживання зеленого чаю також корисне для профілактики багатьох видів раку, наголошується в журналі:
- рак легень;
- рак почки;
- рак шлунка;
- рак молочної залози;
- рак тонкої кишки.
Було також показано, що зелений чай зміцнює захисні сили організму проти серцевих захворювань. Болезні серця – стани, при яких звужуються або блокуються кров’яні судини-є головною причиною смерті у всьому світі. Згідно з оглядом, чай знижує ризик серцевих захворювань в основному за рахунок зниження високого кров’яного тиску. Деякі дослідження на тваринах також припускають, що зелений чай може захистити від розвитку ішемічної хвороби серця за рахунок зниження рівня глюкози у крові та маси тіла.
Джерело sutura.org.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!