Прості продукти з потужними протираковими властивостями

Головна / unsorted / Прості продукти з потужними протираковими властивостями

У перелік продуктів, які містять сполуки з потужними протираковими властивостями, входять морква, фасоль, куркума, лляна олія, чеснок та інші.

Фахівці відзначають особливе значення харчування у справі профілактики ракових захворювань.

“Рак можна запобігти, якщо ви ведете здоровий спосіб життя, який має на увазі вживання корисної їжі та регулярні фізичні вправи. Якщо рак вже виник, збалансоване харчування може допомогти мінімізувати його вплив на організм, допомогти усунути пухлинні клітини у самий неінвазивний спосіб”, – наводиться думка лікарів.

За їх словами, потужні протиракові властивості притаманні багатьом простим, доступним продуктам. Ось що експерти радять обов’язково включити до раціону.

Капуста. Багато хрестоцвіті овочі (особливо броколі) містять сульфорафан, багате на сірку рослинне з’єднання, здатне припиняти зростання ракових клітин і викликати запрограмовану загибель клітин у опухолях (апоптоз). Також було виявлено, що сульфорафан інгібує активність деацетилази гістону, ферменту, який пов’язаний із розвитком раку.

Фасоля. Дає організму високоякісний білок і клітковину, що грає велику роль у профілактиці раку. Великі дослідження раку показують, що часті включення бобових у раціон харчування ефективно захищає від виникнення колоректальних опухолей.

Кориця. Мало хто знає, що популярна спеція дієво бореться з поширенням ракових клітин в організмі. Вчені пояснюють це антиоксидантними властивостями кориці.

Бразильський горіх. Продукт багатий на селен, відомий своєю здатністю знижувати ризик раку легенів, раку молочної залози. У день потрібно з’їдати лише один горіх.

Лляна олія. Містити омега-3 жирні кислоти, які можуть запобігти поширенню клітин раку молочної залози, раку простати. Також їх високий рівень у раціоні асоціюється з більш низьким ризиком раку товстої кишки.

Куркума. Основна активна речовина продукту, куркумін, має протиракову активність, спрямовану на пухлинні клітини товстої кишки. Включення куркуми в раціон може позбавити від пошкоджень на стінках шлунково-кишкового тракту, які з часом здатні стати злоякісними.

Цитрусові. Помічено: любителі цих продуктів менш схильні до ракових захворювань шлунково-кишкового тракту та дихальних шляхів. Також цитрусові, завдяки високому рівню витамину С, мінімізують ймовірність раку підшлункової залози.

Помідори. Лікопін, рослинна сполука, що зустрічається в основному в томатах, є потужним антиоксидантом, який підвищує здатність імунних клітин запобігати росту ракових клітин у передміхуровій, молочній залозах.

Часник. Активні рослинні сполуки (аліцин, аліній, аджоєн), роблять його потужним засобом проти раку. Цей цибулінний овоч має антибактеріальні, протизапальні та антиоксидантні властивості, що дозволяють не допустити виникнення опухоли.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!