Починаємо з м’яса

Терапевт і дієтолог Борис Скачко впевнений: можна випити більше і обійтися без похмілля, якщо правильно почати “застільничати”. По-перше, спочатку треба запустити метаболізм. Для цього з’їсти бутерброд за 10-20 хвилин до основних страв. З салату починати не рекомендується – дає надмірну кількість кислот. По-друге, як тільки “процес пішов”, з’їжте шматочок м’яса пожирніше. А вже потім пийте першу чарку. Жирі удало протистояти всмоктуванню алкоголю у дах.

Якщо відчуваєте, що переїдайте, але пити ще доведеться (а “споживати”, не закушуючи, краще не варто), зробіть маленьку паузу і з’їжте мандарин чи апельсин. Цитрусові стимулюють обмін речовин. Апетит скоро знову прокинеться.

Закуска з вуглинкою

Звичайні таблетки активовані вугілля стимулюють травний процес і не дозволяють алкоголю надовго “затриматися” в організмі. В результаті пити, знов-таки, можна більше, а сильного сп’яніння не буде. Прихильники цього методу радять випити вугілля за півгодини до свята, але не на голодний шлунок, а після парі бутербродів. Дозування: 1 таблетка на 10 кг ваги.

Рецепт від ФБР

Таємні агенти частенько вдавалися до алкоголю, щоби розговорити співрозмовника. Але під час пиятики складно було б щось запам’ятати… Доводилося бідним шпигунам залишатися тверезими, незважаючи на випиті чарки. Як їм це вдавалося? Завдяки коктейлю: столова ложка соняшникової олії, половина чайної ложки коньяку, жовток. Якщо випити за 15-20 хвилин до початку бенкету, сп’яніти не вдасться.

Якщо “перебравши”

Симптоми: інтоксикація, тобто блювання, запаморочення та сильне помутніння свідомості. Лікуватися можна “коктейлем” на меді. На літрову банку води 2-3 столові ложки меду. Пити по склянці шкірні 20-30 хвилин.