Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5

Простий продукт знижує ризик діабету, хвороб серця та раку

Головна / unsorted / Простий продукт знижує ризик діабету, хвороб серця та раку

0 / 5. 0

Дослідження показали, що доступним суперпродуктом, що захищає організм від розвитку діабету, хвороб серця та раку можуть бути хрестоцвіті овочі, конкретно броколі. Їх споживання допомагає людям жити довше.

Хронічні захворювання, у списку яких впевнено лідирують діабет, хвороби серця та рак, є основною причиною смертності людей середнього віку у всьому світі. Хоча неможливо повністю захистити собі від цих загроз, певний овоч все ж таки може допомогти знизити їх ризики, кажуть вчені.

“Знизити ризик раку та серцевих захворювань можна, дотримуючись здорового збалансованого раціону. У нього повинні бути включені певні продукти, що містять сполуки, що забезпечують захист здоров’я. Одними з найкращих у цій справі є броколі – цей простий овоч є справжнім суперфудом”, – цитує вчених видання Express.

Болі серця. Вживання броколі нормалізує тиск. Простий суперпродукт багатий багатьма поживними речовинами, включаючи калій, який допомагає почкам виводити натрій з організму, що знімає напругу в кров’яних судинах. Завдяки зниженню тиску артерії стають кращими захищеними від скупчення холестеринових бляшок, що порушують кровопостачання сердечної м’язи.

Діабет. Броколі містить речовину сульфорафан, сприятливо діє на кровеносні судини, пошкоджені високим рівнем цукру в крові. Дослідники Університету Уоріка виявили, що сульфорафан стимулює організм виробляти більше ферментів, що захищають судини від пошкоджень, викликаних гіперглікемією.

Рак. За рахунок свого активного компонента овоч знижує ризик деяких типів раку. Згідно зі звітом Всесвітнього фонду досліджень раку, з’єднання, виявлене у броколі специфічним чином впливає на гени, які запускають програму клітинних мутацій, що веде до виникнення злоякісного новоутворення.

Також вчені рекомендують вживати в їжу інші рослинні продукти, споріднені броколі і належати до того ж сімейства хрестоцвітних – – рукколу та різні види капусти, просту білокачанну, брюссельську та кольорову. Їх здатність знижувати ризик діабету, хвороб серця та раку оцінюється фахівцями досить високо – цьому сприяє їх високий рівень клітковини, вміст антиоксидантів, наприклад, витамину С.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!