При яких хворобах буде корисно вживати полуницю?

Головна / unsorted / При яких хворобах буде корисно вживати полуницю?

Що може бути смачніше сокової, солодкої та ароматної клубниці у спекотний день? Ця ягода не тільки приємна на смак, а ще й дуже корисна для здоров’я кожного людини. Ми підібрали найголовніші властивості клубниці, після яких вам захочеться з’їсти її ще більше.

Високий рівень вмісту витамину С

У цій ягоді міститься дійсно велика кількість витамину. Наприклад, у 8 ягідках полуниці стільки ж витамину С, скільки в 1 апельсині. Він є природним антиоксидантом і допомагає покращити роботу імунної системи. Полуницю корисно вживати людям, які страждають на анемію, оскільки витамин С сприяє засвоєнню заліза.

Знижує ризик розвитку онкології

Окремі компоненти полуниці незамінні у профілактиці деяких форм раку. Тому активно вживайте цю ягоду щосезону.

Протизапальний засіб

Завдяки присутності в полуниці природних антиоксидантів знижується рівень С-реактивного білка, що провокує запальні процеси в організмі. Блокування цього білка допоможе запобігти розвитку багатьох хвороб серця, а також ревматоїдного артриту.

Покращує зір

Щоб уберегти собі в майбутньому від катаракти і захистити себе від найбільш небезпечних хвороб пов’язаних із зором необхідно їсти полуницю 3 рази на тиждень по 8 штучок.

При цукровому діабеті

Багато людей за такої недузі уникають вживання цієї ягоди, вважаючи її сладким продуктом. Однак вона не може призвести до стрибка глюкози в крові. Більше того, сахар при її вживанні досить повільно абсорбується, тому вона корисна при профілактиці сахарного діабету II типу.

Боротьба із зайвою вагою

Полуниця відмінно підійде для тих, хто вирішив нормалізувати свій вагу. Якщо включити полуницю до складу здорової дієти, то можна скинути лишніх кілограмів на 24% більше, ніж при вживанні інших ягод.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!